Autopilot: Impresivno je šta sve vidi Teslino vozilo (VIDEO)

Dodajte komentar

Nevjerovatan video prikazuje Teslin autopilot u akciji. Vlasnik Tesle je objavio snimak na YouTubeu na kom se vizualizacijom autopilota prikazuje sve šta “vidi” Teslin kompjuter.

Dio vlasnika Teslinih automobila već neko vrijeme uživa u mogućnostima softvera Full Self-Driving Beta, koji omogućava da vozila upravljaju samostalno i bez intervencije vozača, piše zimo.dnevnik.hr.

Ipak, kako nije riječ o potpuno autonomnom vozilu i da ne postoji zakon koji bi omogućio prepuštanje kontrole nad vozilima kompjuteru, uvijek je potrebno imati ruke na volanu kako bi vozači mogli da reaguju na eventualne propuste i greške sistema. Takođe, vozači su jedini odgovorni za vozilo, tako da u slučaju saobraćajnih prekršaja ili nesreće, dok automobilom upravlja kompjuter, krivica neće biti na softveru, nego na vozačima.

Do sada su na internetu objavljeni brojni videozapisi Teslinih autopilota u akciji koji su pokazali sve mogućnosti Maskove autonomne tehnologije, ali sada je jedan vlasnik Tesle, koja nosi registarsku oznaku “AI Drivr”, objavio novi fantastičan video gdje je prikazao šta kompjuter “vidi” tokom vožnje.

Video prikazuje vizualizaciju saobraćajnih traka, automobila u pokretu, parkiranih automobila, semafora sa svijetlima, saobraćajnih znakova itd.

Kako je video snimljen noću, posebno je impresivno na vizualizaciji vidjeti kako Teslin kompjuter primjećuje druge automobile prije nego što možemo da ih uočimo na putu golim okom.

Takođe, automobil se u vožnji ponaša upravo onako kako bismo očekivali da se ponašaju i njime upravljaju “pravi” vozači – zaustavlja se kada je znak “stop” i crveno svijetlo, vozi u svojoj traci itd. Ovaj video je još jedan dokaz koliko je Teslina tehnologija napredovala.

Ipak, u ovom slučaju uslovi na putu nisu bili prezahtevni, pa na sajtu Electrek, na osnovi njihovih iskustava, kažu da autopilot može da ima problema u uslovima sa puno snijega i tamo gdje su putevi prljavi.

Pogledajte zanimljiv video.

Izvor: Nova.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *