Poginuo češki milijarder, vlasnik “Telenora” u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Najbogatiji čovjek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci, saopštila je njegova finansijska grupacija “PPF”, kompanija koja je vlasnik “Telenora” u Crnoj Gori.

Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povrijeđena kada se srušio helikopter Aljasci.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se helikopter srušio u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.

Kelnerov investicioni fond je 2018. godine postao vlasnik svih “Telenorovih” telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope.

U telekomunikacioni biznis “PPF” je ušao 2013. godine, kupovinom češkog i slovačkog “Telekoma 02” od španske “Telefonike”, koja je na ta tržišta ušla 2005, odnosno 2006. godine.

Investicioni fond sa sjedištem u Amsterdamu posluje širom svijeta, a kompanije u njegovom portfoliju zapošljavaju više od 150.000 ljudi. Fond posluje u više od 20 zemalja svijeta, uključujući Rusiju, SAD, Kinu, Indiju, Vijetnam, Indoneziju, kao i region centralne i istočne Evrope, prenosi RTS.

Njegova sredstva plasiraju se u različite sektore uključujući bankarstvo, finansijske usluge, telekomunikacije, nekretnine, rudarstvo, ali i oblast napredne biotehnologije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *