Čađenović i Lekić kandidati za direktore CEDIS-a i Rudnika

Dodajte komentar

Član predsjedništva Demokrata Vladimir Čađenović najozbiljniji je kandidat za novog izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), a član DF-a Milan Lekić za istu poziciju u Rudniku uglja, dok je Rajko Radošević koji je zaposlen u CEDIS-u kandidat za predsjednika odbora direktora te kompanije.

Te informacije potvrđene su “Vijestima” iz više izvora u vladajućoj koaliciji.Prema nezvaničnim informacijama, mjesto predsjednika odbora je namijenjeno Demokratskom frontu (DF).

Čađenović, koji je pravnik, član je predsjedništva Demokrata, predsjednik podgoričkog odbora te partije i predsjednik kluba odbornika u gradskom parlamentu.On je u prethodnom parlamentarnom sazivu bio poslanik. Bavi se i advokaturom.

Lekić je predsjednik opštinskog odbora DF-a u Pljevljima, inženjer rudarstva i bio je zaposlen u RUP-u do 2009. godine, kada je prešao na mjesto direktora opštinskog Vodovoda koje je pokrivao do 2014. godine.

Očekuje se da uskoro bude zakazana sjednica odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) koji treba da izabere odbor direktora CEDIS-a i RUP-a nakon čega će odbori izabrati izvršne direktore kompanija.

Ove dvije kompanije su jednočlana društva koja su u apsolutnom vlasništvu EPCG. Prema njihovim statutima bord direktora EPCG ima nadležnost Skupštine akcionara CEDIS-a i RUP-a, odnosno imenuje odbore direktora.Uskoro se očekuju ta imenovanja.

Aktuelni saziv odbora direktora čine predsjednik Miodrag Čanović,zatim Zoran Đukanović (koji je i izvršni direktor), Marko Radulović i Emil Đokić.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *