Treći oglas za prodaju Robne kuće

Dodajte komentar

Direkcija za imovinu Glavnog grada po treći put je raspisala tender za prodaju poslovne zgrade sa pripadajućim zemljištem u kojoj je nekada poslovalo preduzeće Robna kuća Beograd na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa.

Za ove nepokretnosti Glavni grad traži 10,9 miliona eura, kao i prethodna dva puta. Na prethodna dva javna poziva nije bilo zainteresovanih za kupovinu.

Imovina koja se prodaje označena je kao katastarska parcela broj 3965 po načinu korišćenja zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata i poslovna zgrada u vanprivredi u osnovi površine 1.017 kvadrata, spratnosti 1PZ.

Zgrada se, kako je naznačeno u javnom pozivu Direkcije za imovinu, sastoji od poslovnih prostora u podrumu, u prizemlju, na prvom, drugom i trećem spratu.

U javnom pozivu je naznačeno da će prema Urbanističkom projektu Nova varoš-Blok O objekat biti zadržan, te da će biti namijenjen za centralne djelatnosti.

Najpovoljniji ponuđač je dužan da sa Glavnim gradom zaključi ugovor o prodaji nepokretnosti, u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavještenja o rezultatima tendera. Naknada za nepokretnosti plaća se u šest jednakih mjesečnih rata. Porez na promet nepokretnosti i troškove zaključenja ugovora, plaća kupac, naznačeno je u javnom pozivu Direkcije za imovinu.

Ponude se predaju Direkciji za imovinu zaključno sa 9. aprilom.

Glavni grad se 18 godina sporio sa begradskom firmom oko vlasništva nad objektom i zemljom, da bi u septembru 2019. godine ono pripalo lokalnoj samoupravi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *