NLB preuzela upravljanje Komercijalnom bankom Banja Luka

U Komercijalnioj banci a.d. Banja Luka imenovan je novi Nadzorni odbor, čime je preuzeto upravljanje ovom bankom od Nove ljubljanske banke nakon njene kupovine.

Skupština akcionara smijenila je članove Nadzornog odbora Vladimira Medana, Miroslava Perića, Unu Sikimić i Veselina Kotura te imenovala Damira Kudera, Marjetu Zver Cankar, Vesnu Pogačar i Mirjanu Stojanović Trivanović.

U narednom periodu treba očekivati i pripajanje Komercijalne banke Novoj ljubljanskoj banci.

Prema planovima koji su obznanjeni za matičnu banku u Srbiji, integracija Komercijalne banke u NLB grupu trebalo bi da bude okončana tokom 2022. godine, a prema izjavama članova Uprave NLB-a grupacije integacija banaka u BiH i Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji mogla bi biti i brža nego u Srbiji, gdje je taj posao najzahtjevniji, prenosi Indikator.

Kako se očekuje, moglo bi doći do restrukturiranja poslovne mreže u BiH, budući da se poslovnice dviju banaka u gradovima u Republici Srpskoj u određenoj mjeri poklapaju, s tim da NLB Banja Luka uglavnom ima objekte u svom vlasništvu, a Komercijalna banka pretežno pod zakupom.

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *