eFiskalizacija u 5 koraka: koji vam je elektronski naplatni uređaj potreban?

Dodajte komentar

U serijalu od pet tekstova o elektronskoj fiskalizaciji, čiji je cilj da otkloni nedoumice privrednika i na vrijeme ih pripremi za prelazak na novi način rada, bilo je riječi o sertifikatu za napredni elektronski pečat ili potpis, zatim o značaju stabilne internet konekcije, kao i o neophodnim aplikacijama za izdavanje računa.

Elektronski naplatni uređaj, o kojem će biti riječi u nastavku, hardver je koji objedinjuje sve prethodne korake. Ovi uređaji se, u najkraćem, koriste za kucanje računa kroz aplikaciju, i njihovo izdavanje korisnicima usluga.

Uređaji mogu biti integrisani sa štampačem kako bi iz njega automatski izašao račun izgleda propisanog Zakonom o elektronskoj fiskalizaciji – sa QR kodom i JIKR brojem – a mogu biti Bluetooth tehnologijom povezani na termalni štampač, kako bi se odštampao generisani račun.

Koja je cijena uređaja?

Cijena uređaja zavisi od njegovih karakteristika odnosno potreba privrednika, a Crnogorski Telekom je u sklopu svojih sveobuhvatnih rješenja za eFiskalizaciju svim privrednicima omogućio kupovinu na rate ili iznajmljivanje naplatnih uređaja.

Koji uređaji postoje i gdje se mogu kupiti?

Telekom je obezbijedio 6 modela uređaja, sa ekranima osjetljivim na dodir (touch screen), različitih dimenzija, a dostupne su kako prenosne (idealne za manje kafiće, advokatske kancelarije, frizerske i kozmetičke salone, taksi usluge i ostala slobodna zanimanja) tako i stone varijante (za prodavnice, butike, restorane i veće ugostiteljske objekte).

Svi naplatni uređaji u ponudi Telekoma imaju mogućnost WiFi pristupa internetu, dok pojedini uređaji iz ponude sadrže mogućnost ubacivanja mobilne kartice i prenosivi su.

Šta se dešava u slučaju kvara uređaja?

Crnogorski Telekom je u saradnji sa partnerima obezbijedio servisiranje, a kako bi kompanije mogle neometano da nastave sa poslovanjem, u slučaju kvara, do popravke uređaja obezbjeđuje se zamjenski.

Svi zainteresovani više detalja o ponudi Telekoma mogu dobiti u Biznis centru i od prodajnih agenata Telekoma, kao i na stranici https://telekom.me/poslovni-korisnici/efiskalizacija

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *