Ulcinjska solana će opet raditi?

Dodajte komentar

Predstavnici kompanija MZT Skoplje i Tošmil ZTI, koja je generalni zastupnik poznate svjetske firme za proizvodnju bagera JCB, posjetiće danas Solanu “Bajo Sekulić“ u Ulcinju, gdje će obići bazene i pumpne stanice 9,16 i 31. profil, saopšteno je iz sindikata bivših radnika najstarijeg ulcinjskog preduzeća.

Cilj posjete je, kako piše u saopštenju, pokušaj postizanja dogovora oko nabavke potrebnih osnovnih sredstava, bagera i pumpe na 31. profilu, bez kojih Solana ne može da funkcioniše.

Osim bivših radnika, na solani danas će biti i predstavnici Centra za istraživanje i proučavanje ptica, na čiju inicijativu je i uspostavljen kontakt sa proizvođačima opreme.

“Sasvim je izvjesno da će Savjet za privatizaciju vrlo skoro donijeti odluku da je Solana državno vlasništvo, čime će se stvoriti uslovi da Opština Ulcinj osnuje preduzeće koje će upravljati fabrikom. Shodno tome, mi bivši radnici koje je angažovao CZIP, smatramo da je prioritet nabavka većeg bagera za rad na terenima, a kasnije i jednog manjeg“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je neophodna i kupovina dvije pumpe od 75 i 50 kilovolti.

“I pored loše epidemiološke situacije u cijeloj zemlji a posebno u Ulcinju, došli smo do možda i najvažnije faze, a to je posjeta proizvođača opreme koja je potrebna solani odmah nakon početka rada. Optimisti smo i poručujemo da će bez obzira na sve, solana opet raditi“, piše na kraju.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *