„Air Astana“ otvara direktnu avio-liniju između Kazahstana i Crne Gore

Dodajte komentar

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, razgovarala je danas tokom Međunarodnog sajma za turizam „MITT“ koji se održava u Moskvi, sa direktorom prodaje nacionalne kazakstanske avio-kompanije „Air Astana“, Ismailom Sekerbekovom, koji je ovom prilikom saopštio da će ova kompanija u najskorijem periodu otvoriti direktne letove ka Podgorici i Tivtu.

„Shodno propisima, podnijeće zahtjev nadležnim organima za pribavljanje odobrenja, kako bi Crna Gora uskoro bila na listi zemalja prema kojima Air Astana može otpočeti svoje letove“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako navode, prvi letovi mogli bi se očekivati već u aprilu kada počinje da važi bezvizni režim za državljane Kazahstana

„Državna sekretarka Đurović ga je informisala o epidemiološkim uslovima i važećim mjerama i preporukama o ulasku stranih državljana u Crnu Goru, i iskazala spremnost da zajedno rade na promociji turističkih potencijala Crne Gore. Sekerbekov je kazao da je Crna Gora predstavljena kao turistička destinacija najviše u Kazahstanu, te predložio da se razmotri ideja uključivanja državljana Uzbekistana na letove ka Crnoj Gori. Imajući u vidu da je državljanima Uzbekistana potrebna viza za ulazak u Crnu Goru, sagovornici su iskazali otvorenost za razgovore na ovu temu. Dvije strane su dogovorile nastavak komunikacije u cilju što skorijeg otpočinjanja letova“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *