Spajić, Foto: Gov.me

Spajić: Čekao nas je dug od 400 miliona eura i ulazak u kovid zaključavanje, logično je da je trebala rezerva

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je objasnio da je Vlada morala da se zaduži 750 miliona jer je čekalo 400 miliona duga na naplatu,a ostalih 350 miliona je trebalo za ostale potrebe.

“Čekao nas je dug od 400 miliona eura i ulazak u kovid zaključavanje. Logično je da je trebala rezerva jer je teško predvidjeti prihode.Svako normalan bi to uradio” rekao je Spajić.

On je objasnio da je pripremi za obveznice radila Direkcija za upravljanje dugom u Ministarstvu finasija po ovlašćenju bivšeg ministra Darka Radunovića.

“Ja sam dao samo savjete kako da se počne sa pripremom da bi izašli na tržište 9.decembra kad je bilo najpovoljnije. Direkcija je komunicirala da bankama sa kojima se radilo ranije. Ragovor sa bankama sam objavio 7.decembra i oni su prihvatili da je tranzijicija vlasti. Ovo je primjer za budućnost kako da se sarađuje u tranziciji. Nijesu bitni ministri koliko administracija koja radi svoj posao” rekao je Spajić.

Spajić je kazao da je 11.decembra potpisao rješenje i da je od tada dokumentacija oslobođena internog karaktera.

Na osnovu čega je nova Vlada izvela računicu da joj treba pozajmica od 750 miliona eura jedno je od ključnih pitanja koje su poslanici opozicije i dijela vladajuće koalicije postavili ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojoj je tema kontrolno saslušanje u vezi emisije euroobveznica od 750 miliona eura.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *