Podgorica dobija još 700 metara biciklističke staze

Podgorica će dobiti još jedan biciklistički koridor i to na Zabjelu. Naimie, počela je izgradnja još jednog biciklističkog koridora na potezu od Zabjelske Vektrae do Ulice 4. jula, u dužini od 700 metara.

“Na potezu od raskrsnice Ulice 27. marta sa Ulicom 4. jula do raskrsnice Ulice 27. marta sa Ulicom Kralja Nikole, sa desne strane, projektovana je jednosmjerna biciklistička staza širine 1,2m od crvenog betona, razdvojena taktilnim elementima od postojećeg trotoara. Sa lijeve strane, na trotoaru predviđena je mješovita pješačko – biciklistička staza, označena signalizacijom”, navode iz Glavnog grada.

Na potezu uz ogradu OŠ “Vuk Karadžić ” predviđen je trotoar širine 2,5m i jednosmjerna biciklistička staza širine 1,2m, a preostali prostor do ivičnjaka postojećeg kolovoza predviđa se kao zelena površina.

“Sa desne strane Ulice 27. marta postojeći trotoar će se proširiti da bi formirali jednosmjernu biciklističku stazu. Na potezu od raskrsnice Ulice 27. marta sa Ulicom Radosava Burića do “Zabjelske Vektre” biciklistička staza se vodi sa lijeve strane i to kao dvosmjerna. Zbog postojeće rasvjete uz ivičnjak je formiran zeleni pojas širine 1,5m. Uz zelenilo je predviđena dvosmjerna biciklistička staza 2,5m, a pored nje trotoar širine 1,5m. Podsjećamo da su u prethodnom periodu nove biciklističke staze dobile ulice 27. marta, Ilije Plamenca, Ivana Milutinovića i Kralja Nikole”, kazali su iz Glavnog grad.

Check Also

Novi rekord Dow Jonesa, rastu azijske berze

Na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones dostigao istorijski rekord, dok je Nasdaq indeks …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *