Firma najbogatijeg Crnogorca poslovala sa gubitkom

Dodajte komentar

Podgorička kompanija Global TS Montenegro, bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre, koja gazduje dijelom ostrva Sveti Nikola naspram Budve, prošle godine je poslovala s gubitkom od 76,1 hiljadu eura.

Podaci o poslovanju su, kako pišu Vijesti, navedeni u finansijskom iskazu za prošlu godinu koji je dostavljen Upravi prihoda, a u koji je list imao uvid.

Time je firma nastavila da posluje s gubitkom, od kada je prije četiri godine trgovala atraktivni dio popularnih Havaja.

Šinavatrina firma, koji se računa za najbogatijeg državljanina Crne Gore, a čije se bogatstvo po Forbes-ovoj listi procjenjuje na 1,6 milijardi USD, je od svog osnivanja 2015. godine do kraja prošle akumulirala ukupni gubitak od 822,2 hiljade eura.

Imovina Šinavatrine kompanije ostala je nepromijenjena i procjenjuje se na 24,7 miliona eura.

Prošle godine kompanija nije imala prihoda, dok su joj troškovi poslovanja iznosili 66,24 hiljade eura.

Global TS Montenegro je u aprilu 2017. godine zaključila kupoprodajni ugovor sa podgoričkom kompanijom San investments, čime je postala vlasnik zemlje od 37 hiljada kvadrata na ostrvu Sveti Nikola.

Šinavatra je za taj vrijedan komad najvećeg crnogorskog ostrva platio 24 miliona eura.

Šinavatra je, nakon što je 2006. godine zbačen sa mjesta premijera, pobjegao sa Tajlanda kako ne bi išao u zatvor zbog korupcije i od tada živi u inostranstvu.

On je crnogorski pasoš dobio 2009. godine.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *