One&Only Portonovi otvara vrata gostima 1. maja

Dodajte komentar

Prvi One&only hotel u Herceg Novom i Crnoj Gori, u Portonovi rizortu, prve goste primiće 1. maja, dok će svečano otvaranje, najavljeno za 21. mart, biti prilagođeno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Umjesto velikog ceremonijalnog događaja, menadžment se odlučio za „soft opening“ fazu. U međuvremenu, sa novozaposlenima su obavljeni neophodni „treninzi“ i upoznavanje, pa će prve goste opsluživati preko 200 uposlenih.

Ukupna investicija za hotel, uključujući infrastrukturu, iznosila je više od 200 miliona eura.

To je između ostalog, u razgovoru za Radio Jadran kazao direktor prodaje i marketinga u rizortu One&Only Portonovi, Tomislav Hrala. Želio je, kako kaže, da se u svijetlu aktuelne epidemiološke situacije ponašaju kao odgovorna kompanija, pa su zato zvaničan početak rada hotela prilagodili situaciji:

-Do izmjena je došlo upravo u tom smislu, gdje smo odlučili da umjesto velikog događaja povodom otvaranja pređemo u tzv. soft opening fazu. Ona podrazumijeva posjete partnera iz turističkih agencija i medija, kako bi mogli da se upoznaju sa ponudom i da iz prve ruke dožive iskustvo One&Only Portonovi rizorta, a samim tim kako bi bili u stanju da bolje predstave našu ponudu i promovišu Crnu Goru širom svijeta. Ovaj period ćemo iskoristiti i za dodatne treninge zaposlenih, usavršavanje i dovođenje svakog detalja do perfekcije, kako bismo goste ostavili bez daha 1. maja, kada napokon otvorimo vrata rizorta za njih-, ističe Hrala.
Osoblje srce brenda “One&Only”, 73 zaposlena iz Herceg Novog

U hotelu će od 1. maja biti angažovano 222 zaposlenih, za koje tvrdi da su „srce brenda“ koji će premašiti očekivanja i kreirati posebnu vrijednost za goste. Od januara je zaposleno njih 166, koji su prošli Onboarding i Joy Orientation treninge odmah po dolasku u One&Only Portonovi. Ta dva treninga namijenjena su svim novim kolegama i sastoje se od predstavljanja kompanije Kerzner International, One&Only brenda i servisne filozofije:

-Pri procesu zapošljavanja, bilo nam je izuzetno važno da pronađemo ljude koji su sa ovog podneblja, koji su povezani sa lokalnom zajednicom i poznaju crnogorsku i bokešku kulturu i običaje. Kada su u pitanju konkretne pozicije, kolege koje su nam se pridružile od januara pokrivaju različite uloge, od sektora za hranu i piće, kuhinje, preko recepcije, održavanja, spa i rezervacija, do finansija, ljudskih resursa itd. Zato nas raduje što je skoro 160 kolega iz Crne Gore, a njih 73 baš iz Herceg Novog. Pored toga, fokusirani smo na ostvarivanje i održavanje veze sa lokalnom zajednicom i kroz izbor saradnika, partnera i dobavljača, ali i kroz različite CSR (Corporate Social Responsibility ) aktivnosti koje ćete moći da vidite u budućnosti-, pojansio je on.

Najviše rezervacija iz SAD i Evrope, ali i Rusije, Srbije…

Uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji, u hotelu ne bilježe mnogo otkazivanja aranžmana a najveći broj rezervacija je iz zemalja koje su tradicionalna tržišta za brend One&Only: Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Austrija i Njemačka, ali i tržišta koja su okrenuta Crnoj Gori, poput Rusije, Srbije i slično, prenosi Pobjeda.

-Naši gosti jedva čekaju da dođu u Crnu Goru i upoznaju se sa prvim One&Only rizortom u Evropi. Raduje nas što, uprkos epidemiološkoj situaciji na globalnom nivou i trenutnom stanju u turizmu, ljudi širom svijeta pokazuju ogromnu želju za putovanjem i otkrivanjem novih destinacija. Pored toga, i mi smo s naše strane pokrenuli konkretne korake kako bismo gostima olakšali donošenje odluke o putovanju, tj. rezervisanju smještaja – na globalnom nivou smo uveli fleksibilne polise i posebne ponude koje se prilagođavaju promjenama izazvanim pandemijom“, objašnjava Hrala

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *