Sophie Pieringer imenovana za članicu Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica

Dr Sophie Pieringer (Sofi Piringer) imenovana je za novu članicu Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica, a četvorogodišnji mandat je započela 3. marta, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore.

Predsjednik Odbora direktora, Christoph Schoefboeck (Kristof Šefbek), nastaviće da obavlja tu dužnost i u novom sazivu, kao i članovi Odbora direktora Boris Centner, Miroslav Kožul i Krešimir Barić.

Dr Sophie Pieringer je doktorirala u oblasti međunarodnog biznisa na Karl-Franzens Univerzitetu u Gracu, a u Odbor direktora Erste banke u Crnoj Gori dolazi sa pozicije direktorice Službe za kontrolu rejtinga i procjenu nepokretnosti u Erste Group Bank iz Beča (Erste Grupa), koju i sada obavlja.

Pieringer ima dugogodišnje rukovodilačko iskustvo u finansijskim institucijama. Erste Grupi se pridružila 2011. godine, gdje je dvije godine pokrivala poziciju starijeg menadžera u Strategiji i projektima, a od 2013. godine je kao vođa tima bila odgovorna za upravljanje kreditnim rizikom  finansijskih institucija i država. Od 2017. godine do 2020. je obavljala  dužnost zamjenice direktora Sektora Grupe za Erste biznis analize.

Check Also

Potpisan protokol o izmjeni Zakona o fiskalizaciji: Advokati na poslu od ponedjeljka

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potpisao je protokol o saradnji za izmjenu Zakona o fiskalizacijisa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *