Sophie Pieringer imenovana za članicu Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica

Dodajte komentar

Dr Sophie Pieringer (Sofi Piringer) imenovana je za novu članicu Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica, a četvorogodišnji mandat je započela 3. marta, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore.

Predsjednik Odbora direktora, Christoph Schoefboeck (Kristof Šefbek), nastaviće da obavlja tu dužnost i u novom sazivu, kao i članovi Odbora direktora Boris Centner, Miroslav Kožul i Krešimir Barić.

Dr Sophie Pieringer je doktorirala u oblasti međunarodnog biznisa na Karl-Franzens Univerzitetu u Gracu, a u Odbor direktora Erste banke u Crnoj Gori dolazi sa pozicije direktorice Službe za kontrolu rejtinga i procjenu nepokretnosti u Erste Group Bank iz Beča (Erste Grupa), koju i sada obavlja.

Pieringer ima dugogodišnje rukovodilačko iskustvo u finansijskim institucijama. Erste Grupi se pridružila 2011. godine, gdje je dvije godine pokrivala poziciju starijeg menadžera u Strategiji i projektima, a od 2013. godine je kao vođa tima bila odgovorna za upravljanje kreditnim rizikom  finansijskih institucija i država. Od 2017. godine do 2020. je obavljala  dužnost zamjenice direktora Sektora Grupe za Erste biznis analize.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *