Addiko banka dobitnik nagrade “Izvrsnost u izazovima”

Dodajte komentar

Addiko Bank AD Podgorica nagrađena je priznanjem “Izvrsnost u izazovima”, koju konsultantska kuća SELECTIO iz Hrvatske dodjeljuje onim kompanijama koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima u periodu pandemije koronavirusa. Nagrada se dodjeljuje sa ciljem isticanja važnosti brige o zaposlenima i u vremenima krize, uz razmjenu dobrih praksi i inicijativa koje su kompanije pokrenule u ovom izazovnom periodu.

Stručni žiri konsultantske kuće SELECTIO istako je da je Addiko banka brzo i uspješno organizovala krizni tim, pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava, obezbijedila sva potrebna zaštitna sredstva, opremu za rad u novim uslovima, kao i edukativne materijale i svu potrebnu podršku tokom perioda pandemije.

Glavni zadaci bili su očuvanje sigurnosti i zdravlja svih zaposlenih, uz redovno i transparentno komuniciranje svih relevantnih informacija koje se tiču COVID-19 krize i redovnog poslovanja. Osim toga, bilo je neophodno održavanje poslovanja uz strategiju očuvanja svih radnih mjesta, bez smanjivanja plata i bez ukidanja drugih pogodnosti. Svi zaposleni su imali na raspolaganju različite oblike psihološke pomoći, interaktivna predavanja o snalaženju u stresnim situacijama, radu od kuće i organizaciji vremena.

„Izuzetno sam ponosan na sve zaposlene, koji su dali svoj maksimum onda kada je to bilo najpotrebnije. Tokom veoma izazovnog perioda smo pokazali da svi u timu dijelimo Addiko korporativne vrijednosti i u najtežim vremenima, čuvajući timski duh i stremeći ka zajedničkim ciljevima, ali i pokazujući odgovornost prema zajednici, solidarnost i humanost kroz učešće u brojnim društveno korisnim akcijama. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava kada to zapaze i vrednuju izvan našeg sistema.” – izjavio je Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Banke.

“Za nas je najvažnije bilo da očuvamo sigurnost i zdravlje svih zaposlenih, a uz njihovu posvećenost smo osigurali kontinuitet poslovanja i timski duh, povjerenje i zajedništvo podigli na još veći nivo. Ova nagrada predstavlja veliku čast za nas, ali i obavezu da nastavimo da sa istom pažnjom brinemo o potrebama zaposlenih, o njihovoj angažovanosti i da im budemo podrška u vremenima koja dolaze.” – izjavila je Jelena Đuranović, direktor Ekspertske funkcije za upravljanje ljudskim resursima.

Uprkos novonastalim okolnostima, tokom 2020. sprovedene su i brojne društveno odgovorne i volonterske aktivnosti, kao što su podrška klijentima kroz različite benefite, ali i podrška lokalnoj zajednici kroz donacije medicinske i zaštitne opreme, paketa humanitarne pomoći, školskog pribora djeci iz najugroženijih porodica i sl.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *