Sedam kandidata za članove Odbora direktora EPCG

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić predložio je Vladi sedam kandidata za članove odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, među kojima je pet elektro-inženjera, i po jedan inženjer mašinstva i građevinarstva.

Tri predložena kandidata su politički aktivna – Milutin Đukanović (elektro inženjer) i Aleksandar Dožić (mašinski inženjer) iz DF-a i Veljko Vasiljević (građevinski inženjer) iz Pokreta za promjene. Troje kandidata je blisko organizaciji “Ne damo Crnu Goru” i bili su potpisnici peticije 1.600 inženjera protiv ranijeg zakona o vjerskim organizacijama – Rajko Radusinović, Marko Živković i Saša Miličić, svi elektro inženjeri.

Sedmi kandidat je docent na Elektrotehničkom fakultetu Martin Ćalasan, bivši član Socijaldemokrata Ivana Brajovića, a od decembra prošle godine državni sekretar u ministarstvu prosvjete i nauke.

Ministarstvo kapitalnih investicija ranije je objavilo poziv da im se jave zainteresovani za bord direktora EPCG. Oni bi trebali biti izabrani na Skupštini akcionara kompanije koja će se održati 16. marta.

Kandidature je slalo više predstavnika nove parlamentarne većine, zbog čega su predstavnici klubova imali sastanke sa Bojanićem tražeći da novi saziv borda direktora EPCG odražava kvote političkih partija. Ministar je to odbio, već je izabrao kandidate koji imaju i stručne reference za upravljanje Elektroprivredom.

Nakon izbora članova borda oni će između sebe izabrati predsjednika odbora, a to bi najvjerovatnije mogao biti Milutin Đukanović.

Vlada je vlasnik 99 odsto akcija EPCG.

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.