Novi rast bitcoina, preko 54.000 dolara

Dodajte komentar

Najpopularnija kriptovaluta bitcoin u utorak je skočila na nivo iznad 54.300 dolara, što je 7 posto iznad jučerašnje vrijednosti u isto vrijeme.

Tržišna kapitalizacija bitcoina po drugi puta u prešla je magičnu granicu od bilion dolara. Dosad se to dsogodilo samo jednom i to 19. februara.

Iako ke bitcoin još uvijek udaljen od istorijskog rekorda od 58.332,36 dolara, zabilježio je ogroman rast. Digitalna je valuta ove godine porasla za više od 80%, a posljednjih dvanaest mjeseci za čak 570%.

Bitcoinov skok pripisuje se nekoliko faktora, uključujući učešće većih institucionalnih ulagača i neke značajne kupovine od korporacija. Tesla, Square i Microstrategy su među kompanijama koje su kupile bitcoin, prenosi Seebiz.eu.

U nedjelju je kineski proizvođač aplikacija nazvan Meitu rekao da je kupio ne samo bitcoin, već i drugu kriptovalutu nazvanu ether. Ether, kriptovaluta koja radi na mreži Ethereum, trgovala se oko 1.836,73 dolara oko 10.41 sati po singapurskom vremenu, što je gotovo 7% više u odnosu na prethodni dan, navodi CoinDesk.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *