Lidl najavio prodaju automobila u Njemačkoj

Dodajte komentar

Lanac supermarketa Lidl nedavno je najavio prodaju automobila u Njemačkoj. Kao i obično, cijene su diskontne.

Lidl je 2016. godine u rekordnom roku prodao Fiat 500. Sada pokušava da sprovede eksperiment s tri modela, ali samo u matičnoj Njemačkoj.

Ovi se automobili nude kroz lizing koji traje 48 mjeseci. Za ovu komercijalnu operaciju Lidl se takođe udružio s firmom za iznajmljivanje automobila Sixt.

Ukupno se nude tri modela. Prvi je Renault Twingo (Life) koji se prodaje za samo 99 eura mjesečno.

Drugi je Renault Clio 5 (Life) koji se nudi po cijeni od 109 eura mjesečno dok je treći crossover Kia Stonic koja se prodaje po cijeni od 135 eura mjesečno.

Iako su prva dva Renault-a slabije opremljena, Kia Stonic nije i nudi Vision opremu koja ima aluminijske felne od 17 inča, Apple CarPlay i Android Auto.

Uz to, Lidl nudi usluge kao što su dostava vozila, ugovor o održavanju od 20.80 eura mesečno, pa čak i osiguranje. Može se pretpostaviti da će se Lidlov lizing automobila kasnije proširiti i na druge evropske zemlje.

U međuvremenu, imajte na umu da i drugi trgovački lanci rade slične stvari poput E.Leclerc-a koji iznajmljuje automobile. Oni će u martu ili aprilu 2021. iznajmljivati novi model Dacia Spring po cijeni od samo 5 eura po danu. Ostali modeli u katalogu su Renault Twingo, Renault Clio, Fiat Tipo…

Izvor: Revijahak.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *