U akciji „Žena za ženu“ CKB donirala sredstva NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica“

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka donirala je novčana sredstva NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica“ povodom praznika žena, 8. marta.

U humanitarnoj akciji pod nazivom „Žena za ženu“, učešće su uzele sve pripadnice nježnijeg pola CKB-a. U fokusu Banke su bila udruženja žena čije je djelovanje usmjereno na realizaciju opštedruštvenih ciljeva, kao i zaštitu i promovisanje ženskih prava. Svojim glasovima, zaposlene u Banci su odlučile da ove godine sredstva budu donirana NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica“.

„Odgovornost prema cjelokupnoj zajednici, ali i osnaživanje položaja žena u našoj zajednici, jedan je od glavnih principa društvene odgovornosti CKB-a. Akcija „Žena za ženu“ je prilika da se naš kolektiv podsjeti da je rodna ravnopravnost pitanje koje se tiče svih nas. Samim tim, nadamo se i inspiracija cjelokupnom društvu i biznis zajednici koliko je važno da budemo podrška jedni drugima na putu ostvarenja društva jednakih šansi,“ izjavila je Maja Vukčević, izvršni direktor za Sektor korporativnog upravljanja.

Biljana Zeković, predstavnica Udruženja, navela je da su sve članice izuzetno ponosne jer je kolektiv CKB-a prepoznao i nagradio njihov rad i posvećen angažman.

„Za nas, ovakva vrsta priznanja predstavlja pokazatelj da zajednica u kojoj djelujemo prepoznaje značaj pitanja kojima se bavimo, kao i kvalitet našeg rada. Posebno nas raduje što je inicijativa potekla od predstavnika biznis sektora, a ne na osnovu našeg zahtjeva, što je sjajan primjer društveno odgovornog poslovanja,“ zaključila je Biljana Zeković.

CKB će nastaviti da posvećuje posebnu pažnju pitanju rodne ravnopravnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja. Nastojaćemo da doprinesemo poboljšanju položaja žena i djece u crnogorskom društvu, posebno uzimajući u obzir okolnosti uzrokovane pandemijom, kada su solidarnost i pomoć drugima potrebniji nego ikada.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *