Prodaje se prvi post na Twitteru

Osnivač društvene mreže Tviter, Džek Dorsi nudi na prodaju prvi tvit – objavu na ovoj mreži, kao nezamenjivi token ili NFT.

Takvi tokeni se često koriste za digitalne kolekcionarske predmete, a neretko su entuzijasti na društvenim mrežama spremni da na njih potroše bogatstvo.

Izvršni direktor Tvitera podijelio je link do platforme pod nazivom “Dragocjenosti”, gdje je njegova objava od 21. marta 2006, a koja je glasila “samo postavljam moj tvit” ponuđena za nadmetanje.

Ta ponuda izazvala je veliko interesovanje, a najveća ponuda je od Sina Estavi, izvršnog direktora Bridge Oracle-a, za 2,5 miliona dolara od subote popodne, piše CNBC.

Vlasništvo nad ovom imovinom evidentirano je na blok-čejnu – digitalnoj knjizi sličnoj mrežama koje podupiru bitkoine i druge kripto valute. Međutim, za razliku od većine valuta, osoba ne može zamijeniti jedan NFT za drugi kao što bi to učinila sa dolarima ili drugom imovinom. Svaki NFT je jedinstven i djeluje kao kolekcionarski predmet koji se ne može duplrati, što ih čini retkim po dizajnu.

Check Also

Institut sertifikovanih računovođa i Udruženje sudskih vještaka potpisali sporazum o saradnji

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Udruženje sudskih vještaka Crne Gore (USVCG) potpisali su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *