Najveća slovenačka marina Portorož prodata Јapancima

Operator i vlasnik slovenačke banje “Terme Čatež” prodao je marinu Portorož japanskom kupcu, prenijeli su slovenački mediji.

“Delo” navodi da su kupci japanski investicioni fondovi i da je cijena ispod 15 miliona eura, dok “Primorske novice” izvještavaju da jedna japanska multinacionalna kompanija kupuje marinu za 16 miliona eura.

Prodaju je prije nekoliko nedjelja najavio Bojan Petan, čija je izdavačka kompanija “Državne založbe Slovenije” /DZS/ vlasnik i operator “Termi Čatež”.

On je tada saopštio da je prodaja marine dio dogovora sa povjeriocima DZS-a o finansijskom restrukturisanju duga, te da je potez koordinisan sa najvećim povjeriocem – investicionim fondom “Јork”.

“Primorske” podsjećaju da je Peter Polič iz grupe “PiP” iz Lucije kod Pirana nudio prije skoro tri godine 40 miliona eura za marinu Portorož i zemljište namijenjeno obalskom banjskom kompleksu, teniskim terenima i bungalovima, ali se njegova kompanija ovog puta nije prijavila za kupovinu.

Iz opštine Piran su potvrdili da su obaviješteni da je postupak prodaje u završnoj fazi i da se nadaju da će novi vlasnik dobro razvijati poslovnu aktivnost marine.

Foto: Marinap.si

Check Also

Spajić: Pravovremenim emitovanjem obveznice smo uštedjeli 98,5 miliona eura

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas je saopštio da su pravovremenim emitovanjem obveznice uštedjeli 98,5 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *