Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara

Dodajte komentar

Analitičar Bloomberga Mike McGlone hrabro je juče prognozirao da će bitcoin do kraja mjeseca uzletjeti na nivo od 100.000 dolara.

McGlone je inače bio jedan od rijetkih analitičara koji je imao hrabrosti da predvidi da će bitcoin skočiti na nivo od 50.000 dolara.

Ovaj je analitičar u izvještaju o izgledima za mart napisao da, ako je pokazatelj zatvaranja Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) na svom najvišem diskontu ikad, onda on može „signalizirati bitcoinov uzlet na 100.000 američkih dolara.

Grayscale premija, što je pomno promatrano mjerilo vrijednosti, završila je februar s 2,7% diskonta. McGlone je podsjetio na mart 2017. godine, kada je bitcoin potonuo na samo 1.000 dolara, da bi do kraja te godine bio katapultiran na nivo od 20.000 dolara.

“Oštro smanjenje GBTC premije često je označavalo dno za bitcoin”, napisao je McGlone.

“Povećana vjerovatnoća [fondova kojima se trguje] u SAD-u, na temeljima lansiranja u Kanadi, stvaraju pritisak na cijenu povjerenja, ali zadržavanje uzlazne putanje vidimo kao vjerojatniji ishod.”

Bitcoin je danas oslabio na 47.120,70 dolara. GBTC je u četvrtak zatvorio 10,31% niže, na 41,40 dolara.

Zašto je to važno? Grayscale premija referenca je na razliku između vrijednosti udjela GBTC-a u odnosu na tržišnu cijenu udjela u njemu.

McGlone je takođe primijetio povećanu zamjenu zlata bitcoinom u portfeljima što naziva “razboritom diverzifikacijom”.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *