Kadrovske promjene u Nacionalnoj turističkoj organizaciji

Na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kojom je predsjedavao Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, izvršene su kadrovske promjene u organima upravljanja NTO.

Iz Milatovićevog resora su kazali da je kao predstavnica Vlade u Skupštini NTO imenovana Ivana Đurović, državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja. U izvršnom odboru je za predsjednicu, izabrana Ljiljana Vuksanović, dugogodišnji zaposleni u resornom ministarstvu za poslove turizma, a za članove Nebojša Racković, magistar turizma i Milena Jovetić, magistar ekonomije, takođe zaposleni u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Dodaju i da je nadzornom odboru NTO CG, za predsjednicu izabrana Milica Marković, magistar hemije i hemijske biologije, sa univerzitetskim obrazovanjem stečenim na Harvadu, i Omer Cikotić, magistar ekonomije, oboje predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

-Navedenim izmjenama obezbijediće se intenzivnija saradnja Nacionalne turističke organizacije i Vlade Crne Gore, u smislu kvalitetnijeg budućeg rada NTO CG, na način koji je konzistentan očekivanjima Vlade . Takođe očekuje se i intenzivniji i plodotvorniji odnos sa lokalnim turističkim organizacijama i to u pravcu što efikasnijeg postizanja konkretnih rezultata, kojim će se obezbijediti brže ostvarenje strateških ciljeva razvoja turizma, prije svega u pravcu diverzifikacije turističkog proizvoda, a za čim je, u okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19, potreba postala još izraženija-, zaključili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Check Also

Zbog pada potrošnje, njemačke banke ograničavaju iznos koji se može držati na računu

Institut njemačke ekonomije (IW) iz Kelna je izračunao kako su potrošači u ovoj zemlji potrošili …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *