Kadrovske promjene u Nacionalnoj turističkoj organizaciji

Dodajte komentar

Na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kojom je predsjedavao Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, izvršene su kadrovske promjene u organima upravljanja NTO.

Iz Milatovićevog resora su kazali da je kao predstavnica Vlade u Skupštini NTO imenovana Ivana Đurović, državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja. U izvršnom odboru je za predsjednicu, izabrana Ljiljana Vuksanović, dugogodišnji zaposleni u resornom ministarstvu za poslove turizma, a za članove Nebojša Racković, magistar turizma i Milena Jovetić, magistar ekonomije, takođe zaposleni u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Dodaju i da je nadzornom odboru NTO CG, za predsjednicu izabrana Milica Marković, magistar hemije i hemijske biologije, sa univerzitetskim obrazovanjem stečenim na Harvadu, i Omer Cikotić, magistar ekonomije, oboje predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

-Navedenim izmjenama obezbijediće se intenzivnija saradnja Nacionalne turističke organizacije i Vlade Crne Gore, u smislu kvalitetnijeg budućeg rada NTO CG, na način koji je konzistentan očekivanjima Vlade . Takođe očekuje se i intenzivniji i plodotvorniji odnos sa lokalnim turističkim organizacijama i to u pravcu što efikasnijeg postizanja konkretnih rezultata, kojim će se obezbijediti brže ostvarenje strateških ciljeva razvoja turizma, prije svega u pravcu diverzifikacije turističkog proizvoda, a za čim je, u okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19, potreba postala još izraženija-, zaključili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *