Slovenci smjenjuju NO Komercijalne banke Banja Luka

Predsjednik i svi članovi Nadzornog odbora (NO) Komercijalne banke Banjaluka, osim Dejana Mikerevića, trebalo bi da budu razriješeni 19. marta, te da budu imenovani novi članovi koji dolaze iz ljubljanske NLB grupe koja je prošle godine kupila Komercijalnu banku, saznaje portal CAPITAL.

Na dnevnom redu Skupštine akcionara, koja je zakazana za 19. mart, biće razmatrane odluke o razrješenju NO Komercijalne banke Banjaluka.

Predloženo je razrješenje predsjednika Nadzornog odbora Vladimira Medana i članova NO Miroslava Perića, Une Sikimić i Veselina Kotura.

U odlukama nema obrazloženja zašto se članovi NO razrješavaju, samo da odluke stupaju na snagu danom donošenja, odnosno 19. marta.

Istovremeno, Skupština će razmatrati i imenovanje novog Nadzornog odbora za čije su članove predloženi Damir Kuder, Marjeta Zver Cankar, Vesna Pogačar i Mirjana Stojanović Trivanović. Većina ih dolazi iz NLB grupe.

Oni bi trebalo da budu imenovani na period od 20. marta do isteka mandata Nadzornog odbora 20. juna 2022. godine.

Dejan Mikerević jedini i dalje ostaje član NO.

Izvor: Bankar.rs

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *