Osnivač Twittera ulazi u bankarski boznis, dionice uzletjele

Dodajte komentar

Dionice Squarea juče su uzletjele sedam posto nakon što je kompanija oe nedjelje i zvanično otpočela lansiranje svojih bankarskih operacija.

Squareova nova banka u punom vlasništvu nudiće depozitne račune i zajmove osigurane od FDIC-a malim kompanijama koja su u prošlosti koristila kompaniju za obradu plaćanja.

Square Financial Services sa sjedištem u Salt Lake Cityju saopštio je u ponedjeljak da će se u početku fokusirati na pružanje poslovnih zajmova i depozitnih proizvoda, počevši od osiguranja i izdavanja poslovnih zajmova za postojeći kreditni proizvod Square Capital.

Prije pokretanja, zajmovi Square Capitala odobravani su kroz partnerstvo s Celtic Bank.

“Donošenje internih bankarskih sposobnosti omogućava nam spretnije poslovanje, što će služiti Squareu i našim klijentima dok nastavljamo da radimo na stvaranju finansijskih alata koji služe onima koji nemaju dovoljno usluga”, rekla je finansijska direktorica Squarea Amrita Ahuja u izjavi.

Kompanija je radila na pokretanju banke više od četiri godine, a Square je regulatorno odobrenje dobio u martu prošle godine, prenosi Seebiz.eu.

Oaj potez signalizira širu ambiciju izvršnog direktora Square Jacka Dorseyja da tehnološku kompaniju pretvori u one stop shop kompaniju za finansije. Square takođe ima iskustva s internom izgradnjom brzorastućih proizvoda. CashApp aplikacija, koja je započela kao manji interni projekt, sada čini otprilike polovinu bruto dobiti Squarea.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *