Todorović najavio prve letove do početka ljeta (video)

Dodajte komentar

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro” Predrag Todorović najavio je prve letove do početka ljeta, kao i da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.

“Izazov je da kompanija počne što prije da leti. Neke stvari ne zavise od nas i postoji regulativa koju treba ispoštovati. Cilj je da se napravi moderna avio-kompanija zasnovana na tržišnim principima i da bude održiva u narednih 10 godina. Ovo je za državu investicija, a ne trošak. Ta dva aviona su baza za našu avijaciju u narednih 10 godina” rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

On nije mogao da precizira koliko će slotova imati nova kompanija i broj zaposlenih.

Objasnio je da će prednost u zapošljavanju imati radnici Montenegro erlajnsa.

“Nijesam zabrinut za slotove, jer svaki će ih aerodrom dati. Ne bih licitirao sa brojem zaposlenih, koliko budemo imali aviona tako ćemo i zapošljavati. Za sada imamo dva, a u pregovorima smo za treću”, rekao je Todorović.

On je rekao da će 30 miliona eura koje je država izdvojila za kapital kompanije biti dovoljno da se napravi održiv biznis model i da neće biti potrebno da se izdvaja dodatni novac.

Član Odbora direktora Pavle Tripković je kazao da su odlučili da neće primati naknade za svoj rad ida su tim povodom kontaktirali Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK).

Objasnio je da čekaju mišljenje AZK da li je to moguće i ako bude da ih moraju primati onda će ih proslijediti onima kojima bude potrebno.

“I na ovaj način želim oda se solidarišemo sa radnicima Montengro erlajnsa” kazao je Tripković

On je na pitanje da li je nabavka dva aviona bila u skladu sa zakonom o javnim nabavkama objasnio da “To Montenegro”, kao i “Montenegro erlajns” nijesu imali obavezu u tom dijelu da raspisuju tendere, jer je to omogućavao Zakon o javnim nabavkama.

Izvor: Vijesti
Foto/video: Gov.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *