Najveći električni trajekt testiran u Norveškoj

Dodajte komentar

Najveći električni trajekt u svijetu kojeg su izgradili turski inženjeri uspješno testiran u vodama Norveške.
Trajekt, koji je ekološki najprihvatljiviji, najveći je električni trajekt na svijetu kojeg su proizveli turski inženjeri iz Yalove, a koji je isporučen norveškoj kompaniji, prenio je TRT.

Proizveden u brodogradilištu u Altinova za Norvešku, najveći je električni trajekt na svijetu u ekološkoj klasi trajekta.

Trajekt sa nula emisija smanjuje emisiju gasova na svojoj ruti za 80 posto zahvaljujući svojim litijum-jonskim baterijama.

Best Electric NB42, koji ima ukupni kapacitet od 600 putnika i 200 putničkih vozila, uspješno je prošao testove opreme i hardvera primijenjene tokom probnih krstarenja.

Trajekt Best Electric NB42, je hibridni trajekt dužine približno 145 metara sa litijum-jonskom baterijom, i jedan je od istaknutih predstavnika ekološki prihvatljivih brodova bez emisija.

Trajekt, koji osigurava potrebnu snagu pogonskog sistema tokom krstarenja, iz svojih baterija smanjuje emisiju plina na svojoj ruti za 80 posto.

Pored toga, baterije se mogu puniti bez gubitka vremena zahvaljujući funkciji brzog punjenja tokom iskrcavanja i ukrcavanja putnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *