Revolut otvorio banku u Sloveniji, nudi depozitne račune

Revolut, globalna finansijska platforma sa više od 15 miliona klijenata širom svijeta, juče je počeo koristiti svoju specijalizovanu evropsku bankarsku dozvolu u Sloveniji.

Od sada će kupci iz Slovenije koji se presele u Revolut banku radi dodatnih usluga imati svoje račune osigurane sistemom osiguranja depozita.

Kupci iz Slovenije sada mogu nadograditi svoj račun kod Revolut banke u aplikaciji sa dodatnim uslugama. Postupak ažuriranja traje samo nekoliko minuta.

Do danas je Revolut privukao više od 60.000 kupaca u Sloveniji, a brzorastuća finansijska i tehnološka kompanija uvjerena je da će široka paleta proizvoda i usluga pružiti kupcima u Sloveniji veću kontrolu, vrijednost i sigurnost od tradicionalnih banaka.

“Revolut je sada najbrže rastuća finansijska i tehnološka kompanija u Evropi jer kupce stavljamo u centar svega što radimo. Dizajn naših proizvoda je izuzetan, nemamo skrivenih provizija i neprestano stvaramo nove i inovativne finansijske proizvode”, rekao je Virgilijus Mirkės, izvršni direktor Revolut banke.

“Pokretanje banke u Sloveniji pružiće našim klijentima visok nivo sigurnosti i poverenja i omogućiće nam da u bliskoj budućnosti ponudimo nove proizvode i usluge”, dodao je Mirkės.

Do danas je Revolut grupa prikupila gotovo milijardu dolara investicija, a nedavno je njena vrijednost procijenjena na 5,5 milijardi dolara. U samo pet godina Revolut je privukao više od 15 miliona kupaca širom svijeta.

Prošle godine je Revolut pokrenuo svoju specijalizovanu banku u Poljskoj i Litvaniji i počeo nuditi visoko konkurentne kreditne proizvode u obije zemlje. Specijalizovana bankarska licenca omogućuje Revolut banci da nudi ograničene bankarske usluge putem aplikacije Revolut, zajedno sa nizom finansijskih usluga i proizvoda koje nude druge kompanije u Revolut Grupi.

Izvor: Indikator.ba

Check Also

ICT Cortex analizirao rezultate poslovanja 30 najuspješnijih IT kompanija u Crnoj Gori

ICT Cortex – klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *