Telekom: Odbor direktora predložio isplatu drugog dijela dividende iz 2019.

Dodajte komentar

Na prvom „Danu sa investitorima“ održanom ove sedmice, menadžment Crnogorskog Telekoma predstavio je investitorima, akcionarima, predstavnicima berze i novinarima poslovne rezultate kompanije iz prethodne godine i očekivanja od tekuće, a bilo je riječi i o isplati drugog dijela dividende iz 2019. godine.

Telekom je na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara, održanoj u septembru prošle godine, donio odluku o isplati dijela dividende u iznosu od 1,9 miliona eura, dok je predlog odluke o isplati dodatnih 1,9 miliona objavljen danas.

„Uspješno smo održali prvi ‘Dan sa investitorima’, gdje smo prezentovali akcionarima i investitorima sve tekuće podatke koji su od značaja za njih. Kao što smo očekivali interesovanje je bilo veliko“, kazao je Pavle Đurović, direktor Sektora za korporativne i pravne poslove i sekretar Telekoma.

„'Dan sa investitorima’ početak je dobre korporativne prakse promovisanja transparentnosti u poslovanju i odgovornosti prema investitorima i partnerima, budući da je želja Telekoma da nastavi sa održavanjem periodičnih sastanaka koji bi, pored redovne godišnje Skupštine akcionara, informisali akcionare i investitore o poslovnim planovima i strateškim odlukama u kompaniji“, zaključuje Đurović.

Telekom je, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju izazvanim pandemijom, u 2020. uspio ostati tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika – u biznis i rezidencijalnom segmentu – kao i lider u segmentu mobilnog interneta.

Iz Telekoma ističu da su značajan dio svojih aktivnosti protekle godine posvetili unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdali njihovo povjerenje. Istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom Grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar Grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta.

“Istraživanje takođe ističe njihovo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici Telekoma imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama”, zaključili su iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *