Bitcoin potonuo 17 odsto, sve značajnije kriptovalute u velikom minusu

Cijena bitkoina, danas je doživjela pad od 17 odsto, pokrenuvši rasprodaju na tržištima kriptovaluta jer su se investitori unervozili zbog brzog astonomskog rasta njegove cijene, a berzanski igrači s kratkim pozicijama riješeni su da unovče profit.

Najpoznatija kriptovaluta u svijetu pretrpjela je najsnažniji dnevni pad u posljednjih mjesec dana, spustivši se na 45.000 dolara, prenosi Rojters.

Time je pad, ove digitalne valute povećan na skoro jednu petinu u odnosu na rekordan nivo od 58.354 dolara koji je zabeležila u nedjelju, mada je cijena bitkoina i dalje za skoro 60 odsto veća u odnosu na početak 2021. godine.

Etereu, druga najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji koja se na tržištu često kreće u tandemu sa bitkoinom, takođe je potonuo za više od 17 procenata, na 1.461 dolar, što je za skoro 30 odsto manje od njegovog prošlonedjeljnog najvišeg nivoa.

Pad najvažnije klriptovalute ispratile su i sve značajnije, i to velikim padom. Tako je ethereum, prema platformi Coindesk, u minusu 17 odsto i vrijedi 1.468 dolara. Ripple je zabilježio najveći pad od prve četvorke, preko 23 odsto i vrijedi 0,44 dolara. Stelar je zabilježio dnevni pad skoro 22 odsto i vrijedi 0.36 dolara.

Check Also

Projekat ,,100 najvećih u Crnoj Gori 2021“ prepoznaće one koji su i u teškim okolnostima ostvarili dobre rezultate

COVID kriza će se odraziti na poslovne rezultate u finansijskim izvještajima za prošlu godinu, ali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *