Wall Street u crvenom, tehnološki sektor pod pritiskom

Dodajte komentar
Wall Street

Na Wall Street-u u četvrtak su indeksi akcija zabilježili pad, pri čemu je Dow Jones skliznuo s rekordne pozicije, što je ponajviše posljedica daljnjeg pada cijena doonica u tehnološkom sektoru, a ulagače su razočarali i slabi pokazatelji s tržišta rada.

Dow Jones oslabio je 119 bodova ili 0.38 posto, na 31.493 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0.44 posto, na 3913 bodova, a Nasdaq indeks 0.72 posto, na 13.865 bodova.

I juče, kao i prethodnih dana, pod pritiskom su bile aakcije velikih tehnoloških kompanija, kao što su Apple, Facebook i Tesla, jer se ulagači pomalo povlače iz tog sektora koji je mjesecima na tržištu predvodio po rastu.

Od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, na dobitku su juče bili samo komunalni i potrošački.

Bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija, napredak u akcinaciji protiv covid-19 infekcije i nada u novi paket pomoći vrijedan 1.900 milijardi dolara postakli su početkom nedjelje rast indeksa na rekordne razine.

Ulagače u dionice su juče pokolebali i slabiji nego što se očekivalo pokazatelji s američkog tržišta rada. Broj prvih zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošlog vikenda porastao na 861.000, dok je tnedjelju dana prije iznosio 848.000.

Izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *