Lidl u pohodu na region: Stiže u Sjvenu Makedoniju i BiH, ulaže 700 miliona eura

Načelnik Opštine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić najavio je dolazak njemačke kompanije “Lidl” na prostore ove opštine.

– Jutros sam imao sastanak vezano za dolazak Lidla u Sarajevo, predložili smo lokaciju gdje bi se mogao napraviti takav objekat u Starom Gradu, međutim tu su uključene i druge relevantne institucije koje moraju dati mišljenja. Ukoliko se usaglasimo, Lidl bi ove godine trebao da se nađe i u našoj opštini, kazao je Hadžibajrić i dodao da će ulaganja Lidla u BiH za početak iznositi oko 700 miliona eura.

Lidl registrovao firmu u Skoplju

Prema podacima Centralnog registra u Skoplju, njemački trgovački lanac Lidl registrovao je u utorak, 16. februara, svoju kompaniju u Sjevernoj Makedoniji.

Prema navodima redakcije magazina InStore, podružnica se zove “Lidl Northern Macedonia Dooel”, sa sjedištem u opštini Center, Skoplje, a podružnica je osnovana uz finansijsko ulaganje od 500.000 eura.

Novom kompanijom iz Sofije će upravljati biznismeni Milena Dragijska, Biser Borisov Inčovski i Ljubomir Manolov Hrsev.

Riječ je o menadžerima bugarske podružnice Lidl. Prema opisu njihovih nadležnosti i Lidlovim planovima, u trgovinu planiraju uložiti više od 10 miliona eura i kupiti zemljište ukupne površine preko 10.000 kvadratnih metara.

U junu InStore je ekskluzivno najavio da će Lidl ući u Sjevernu Makedoniju. Prema izvorima ovog lista, trgovac će započeti s jednim objektom koji se neće iznajmljivati, već će biti izgrađen.

Izvor: BiznisInfo.ba

Check Also

Šta se desilo sa obveznicama: Nema povećanja troškova, da li je bilo “šortovanja”?

Pad cijena crnogorskih euro obveznica na međunarodnim berzama ne utiče na povećanje troškova na dosadašnja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *