Kako napraviti pravi izbor pri odabiru banke?

1 komentar
Investment adviser giving a presentation to a friendly smiling young couple seated at her desk in the office

Pojavio se nagradni konkurs, u kojem najbolji rad osvaja vrijednu nagradu. Radi se o prilici koju ne smijete propustiti. Vaših pet minuta će konačno doći, ali tek nakon što date odgovor na pitanje: „Šta je za vas najbolja banka?“ Ako ste otvorili Word dokument, napisali „Mitsko biće“ i na korak ste od klika na dugme „Pošalji“, razmislite još jednom.

Da uozbiljimo priču – nagradnog konkursa nema, nažalost, ali ima, na svu sreću, nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri odabiru banke po vašoj mjeri. U nastavku vam ih donosi ko drugi nego naša Sveznalica.

Najbolja banka treba da vam je uvijek dostupna

Komunikacija je ključna za mnoge stvari, pa o tome treba voditi računa i pri odabiru banke. Niko od nas ne želi da čeka na informaciju čitavu vječnost. Sa druge strane, svi smo različiti, pa će tako neko željeti da mu informacije budu brzo i lako dostupne na veb-sajtu, neko drugi će u potrazi za informacijom posegnuti za telefonskim pozivom, dok će jedan dio ljudi preferirati pisanu komunikaciju.

Mi u Erste banci već dugi niz godina fokusirani smo na dostupnost putem velikog broja kanala. 

Mi u Erste banci već dugi niz godina fokusirani smo na dostupnost putem velikog broja kanala. Pored dolaska u poslovnicu, tu je naš veb-sajt, gdje ćete jednostavno pronaći informacije za bilo koji proizvod ili uslugu, kao i informativni centar. Ovdje možete kontaktirati sa nama putem Erste chat-a, kontakt-forme ili ostavljanjem vašeg kontakta kako bismo vas pozvali. Iz udobnosti svog doma možete nas dobiti putem call-centra (19991), Skype poziva (naše korisničko ime je: ERSTEBANKMONTENEGRO) ili putem zvaničnih stranica na društvenim mrežama FacebookInstagram i Linkedin.

Najbolja banka nudi sve na jednom mjestu

U banku prvi put odlazimo kada želimo da otvorimo transakcioni račun. Ako račun otvarate u Erste banci, nakon što zahtjev za otvaranje računa podnesete onlajn, pozvaćemo vas kako bismo se dogovorili da dođete u najbližu poslovnicu, u vrijeme koje vam najviše odgovara.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Uz otvoren račun i podnesen zahtjev za izdavanje Erste Mastercard debitne beskontaktne kartice, dobićete karticu besplatno, bez troškova inicijalnog izdavanja i mjesečnog održavanja kartice.[/box]

Uz otvoren račun i podnesen zahtjev za izdavanje Erste Mastercard debitne beskontaktne kartice, dobićete karticu besplatno, bez troškova inicijalnog izdavanja i mjesečnog održavanja kartice. Erste Mastercard debitna beskontaktna  kartica važi na period od 4 godine i  omogućava vam sigurnu kupovinu proizvoda i usluga u prodajnim objektima i onlajn. Ako plaćate ovom karticom, na preko 300 prodajnih mjesta u zemlji možete ostvariti popuste i učestvovati u nekoj od aktuelnih nagradnih igara, a gotovinu možete podizati besplatno na 55 bankomata u mreži Erste banke u zemlji, ali i na bankomatima Erste grupe u inostranstvu.

Ponuda u vidu namjenskih i nenamjenskih kredita, štednje i investicija nešto je što možete očekivati, a tu je i bankoosiguranje i onlajn bankarstvo, koje će vam omogućiti da veliki broj obaveza završite bez odlaska u banku.

Najbolja banka je pristupačna i nudi razne povoljnosti

Pomenuli smo da sa Erste debitnom karticom, gotovinu možete podizati bez provizije na Erste bankomatima u zemlji i inostranstvu, a zatim smo pomenuli i onlajn bankarstvo. Vrijeme je da vam kažemo da ćete za naše servise elektronskog bankarstva biti oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade ako ih ugovorite do 31. 3. 2021. Ovdje pogledajte šta vam sve omogućava mBanking, a ovdje upoznajte svijet mogućnosti koje otvara aktivacija NetBanking-a.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Za naše servise elektronskog bankarstva bićete oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade ako ih ugovorite do 31. 3. 2021.[/box]

Takođe, tu je i Erste info servis, uz koji sve informacije u vezi sa stanjem, prilivima i odlivima na vašem računu možete pratiti u realnom vremenu, putem kombinacije kanala po vašoj mjeri: SMS, Vajber ili imejl. Dodatna pogodnost je ta da ako zahtjev za otvaranje računa podnesete onlajn do 30. 6. 2021, prve tri mjesečne naknade za Erste info (SMS i Vajber) nećete plaćati.

Najbolja banka je više od svega ovoga

Najbolja banka brine o sigurnosti svojih korisnika, a video-tutorijalima objašnjava sve što je potrebno. Ona ih uči kako da štede, kako da pošalju novac u inostranstvo i kako da pravilno koriste dozvoljeno prekoračenje. Savjetuje ih kako da se paze prevara u vidu novčanih pozajmica putem oglasa na internetu i govori šta da urade sa pocijepanim novčanicama.

Idealna banka podsjeća da u žurbi ne zaboravite 5 pitanja koja treba postaviti prilikom aplikacije za kredit. Ako ste u potrazi za poslom, pomaže vam da napišete CV koji vas najbolje opisuje, a ako ste freelancer savjetuje kako da vodite računa o svojim finansijama.

Banka koja razmišlja dugoročno studentima nudi prilike za studiranje i rad u inostranstvu i nagrađuje i edukuje mlade, kojima pomaže da započnu i razviju svoj društveni biznis.

Na kraju, najbolja banka je ona koja je i sama nagrađivana – između ostalog time što je već peti put priznata kao najbolja u Crnoj Gori i što je prva u našoj zemlji dobila priznanje jer je pokazala prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima i u izazovnom vremenu pandemije virusa korona.

Zato, birajte kome ćete svoje povjerenje dati, jer važno je koja je vaša banka, zar ne?

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *