Crnogorski Telekom poziva: Prijavite se za Women's STEM Award 2021

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom poziva studentkinje STEM fakulteta (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika) u Crnoj Gori da se prijave za učešće u međunarodnom Women's STEM Award takmičenju, koji realizuje Deutsche Telekom Grupa čiji je Crnogorski Telekom dio, i na taj način dobiju priliku da za svoj istraživački rad osvoje glavnu nagradu od 3.000 eura, koju dodjeljuje njemačka korporacija.

Studentkinje STEM fakulteta svoje diplomske ili master radove mogu prijaviti do 14. marta na jednu od pet strateških tema: Cloud, Internet of Things, Artificial Intelligence, Cyber Security, Networks of the Future.

Najbolji završni rad prema procjeni stručnog žirija, sastavljenog od eksperata Deutsche Telekoma, predstavnika akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka iz STEM oblasti, biće nagrađen s 3.000 eura, a najbolji i najinovativniji rad iz svake od pet strateških tema ima priliku da osvoji dodatnih 500 eura.

„Crnogorski Telekom već niz godina kroz partnerstva sa školama i fakultetima, podršku društveno-odgovornim projektima iz ovih oblasti, ali i otvaranjem vrata za mlade za praksu i rad u kompaniji, aktivno promoviše i podržava razvoj STEM oblasti u Crnoj Gori, jer je riječ o zanimanjima koja su ključna za razvoj privrede i ekonomije svake zemlje.

Raduje nas što smo u prilici da u Crnoj Gori promovišemo međunarodnu inicijativu koju je pokrenula korporacija čiji smo dio, i pozovemo sve zainteresovane studentkinje da se prijave za učešće i kroz ovu jedinstvenu priliku ekspertskom žiriju iz inostranstva predstave svoj naučni rad“, saopštio je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Radovi se predaju na engleskom ili njemačkom jeziku, a sve informacije o programu Women's STEM Award 2021 mogu se pronaći na linku https://challenge.telekom.com/en/challenges/frauen-mint-award-2021?lang=en

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *