Reddit udvostručio vrednost nakon novog kruga finansiranja

Popularan veb-sajt Reddit prikupio je u ponedjeljak više od 250 miliona dolara u novom krugu finansiranja i time udvostručio svoju vrijednost na šest milijardi dolara.

Izvršni direktor Reddit-a Stiv Hafmen rekao je za Vol strit žurnal da je tržište trentno dobro za prikupljanje sredstava.

“Procjene su trenutno veoma visoke, a Reddit je imao jaku godinu”, rekao je Hafmen.

Popularan veb-sajt je tokom pandemije stekao veliki broj novih korisnika, a nedavno je privukao pažnju zbog svoje uloge u “berzanskom duelu” na Vol stritu.

Reddit, koji ima više od 50 miliona aktivnih korisnika dnevno, rekao je u saopštenju na blogu da je prihod od oglašavanja u posljednjem kvartalu porastao za 90 odsto u odnosu na godinu ranije.

Hafmen je takođe rekao da Reddit planira da iskoristi nova sredstva za ulaganje u područja kao što su video, oglašavanje i potrošački proizvodi, kao i za širenje na međunarodna tržišta.

Reddit takođe planira da udvostruči broj zaposlenih ove godine na oko 1.400, napominjući da je jedan od razloga za prikupljanje sredstava bio kako bi privukli nove talente.

Reddit, osnovan 2005. godine, poznat je po svojim različitim forumima koji se bave mnoštvom tema. Kompanija, koja nije bila profitabilna, prodata je Conde Nast-u 2006. godine i od 2011. je prikupila oko 800 miliona dolara.

Izvor: Kamatica.com

Check Also

Od 2022. godine Crna Gora otvara vrata digitalnim nomadima

Izmijenjene životne okolnosti, mijenjaju i profil turista koji sada putuju da bi i radili i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *