Telekom organizuje prvi „Dan sa investitorima“

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom će u utorak, 23. februara 2021. godine u 15:30 časova organizovati prvi „Dan sa investitorima“, na kojem će akcionarima i investitorima predstaviti poslovne rezultate Telekoma u 2020. godini, planove i očekivanja od tekuće godine, te odgovoriti na pitanja koja se tiču poslovnih procesa i strateških odluka u kompaniji.

Već petnaest godina Crnogorski Telekom jedini je telekomunikacioni operator u Crnoj Gori čijim se akcijama trguje na berzi, što podrazumijeva jedinstvenu, maksimalnu transparentnost, a ujedno i posebnu odgovornost kompanije prema akcionarima i investitorima, ističe Pavle Đurović,  direktor Sektora za korporativne i pravne poslove i sekretar Telekoma.

„Odgovornost, prije svega, prema domaćim akcionarima Crnogorskog Telekoma, ali i prema većinskim vlasnicima iz Deutsche Telekom Grupe. Organizovanjem ovog sastanka, odnosno izvještavanja, naša kompanija se pridružuje praksi najboljih evropskih kompanija kojima je transparentnost preduslov ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata. ‘Dan sa investitorima’ organizujemo upravo kako bismo sve zainteresovane strane upoznali sa poslovanjem naše kompanije, situacijom na tržištu telekomunikacija, regulatornim i drugim obavezama operatora, te inicijativama koje trenutno realizujemo ili planiramo za naredni period.

Želimo, dakle, da počnemo sa održavanjem periodičnih sastanaka sa investitorima, za sada virtuelnih u skladu sa epidemiološkom situacijom, kako bi, i pored redovne godišnje Skupštine akcionara, mogli da dobiju informacije koje su im potrebne i razumjeli strategiju naše kompanije. Transparentnost i odgovornost prema korisnicima, investitorima i partnerima u srži je poslovanja Crnogorskog Telekoma“, zaključuje Đurović.

Iz Telekoma pozivaju zaniteresovane akcionare i investitore da se do petka, 19. februara prijave na e-mail [email protected]kako bi dobili pozivnicu sa linkom putem kojeg će moći da se registruju i prate prezentaciju.

U naslovu e-maila potrebno je istaći „Prijava za 1. ‘Dan sa investitorima’ Crnogorskog Telekoma“, a u tekstu ime i prezime, zanimanje i informaciju da li je riječ o vlasnicima akcija Telekoma, kao i e-mail adresu za kontakt. „Dan sa investitorima“ održaće se putem platforme Cisco Webex, a prijavljeni će dobiti uputstvo za pristupanje sastanku zakazanom za 23. februar. Broj mjesta je ograničen, u skladu sa tehničkim mogućnostima Webex platforme.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *