Petrol počinje da naplaćuje punjenje električnih automobila

Dodajte komentar

Nakon sedam godina besplatnog punjenja, Petrol u ponedjeljak uvodi cjenovnik korištenja njihovih električnih punjača.

Kao što su najavili, važan je korak u daljem razvoju i širenju infrastrukture za punjenje električnom energijom u regionu. Do 2025. godine Petrol želi da instalira više od 1.300 električnih punionica u Sloveniji i široj regiji, piše ljubljanski poslovni list Finance.

Vozači koji pune vozila na prodajnim mjestima snage do 22 kilovata morat će izdvojiti 25 centi po kilovatsatu.

Prema kompaniji, nedavnom obnovom sistema OneCharge, punjenje će se temeljiti na količini potrošene energije, a ne na vremenu provedenom na punionicama.

Kao što je objašnjeno u kompaniji , njihovi visoki ciljevi zahtijevaju stalni razvoj i posljedično velika ulaganja.

– Veliki dio naših punionica već se napaja čistom energijom iz obnovljivih izvora, neprestano širimo mrežu roaminga na punionicama u inostranstvu, a sve s jasnim ciljem ostvarenja vizije kompanije da postane integrisani partner u energetskoj tranziciji, objasnio je rukovodilac održive mobilnosti u Petrolu Tadej Smogavec.

Na području mobilnosti, grupa Petrol koncentrisana je na dva segmenta. Prvi se odnosi na infrastrukturu za punjenje, što podrazumijeva uspostavljanje, upravljanje i održavanje infrastrukture za punjenje električnih vozila i pružanje usluga punjenja. Drugi segment predstavljaju usluge mobilnosti, kao što su poslovni najam, elektrifikacija voznog parka i usluge upravljanja voznim parkom, saopšteno je iz kompanije.

(Indikator.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *