Kasalica državna sekretarka u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja?

2 komentara

Ekonomistkinja i finansijska stručnjakinja Mila Kasalica najvjerovatnije će biti državna sekretarka Ministarstva finansija i socijalnog staranja, saznaju Vijesti iz više izvora u izvršnoj vlasti.

Vlada bi danas trebala da potvrdii kadar za to mjesto, čija će uloga biti i nadzor rada svih državnih uprava u ingerenciji Ministarstva.

Vlada je sredinom januara odredila ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da bude koordinator Poreske, kao ui uprava za igre a sreću, za nekretnine i za imovinu, do formiranja dvije nove uprave (i izbore njihovih direktora) – za prihode i katastar i državnu imovinu.

Uredba o državnoj upravi je izmijenjena 5. januara, a njome je predviđeno spajanje Poreske i Uprave za igre na sreću u Upravu prihoda, kao i objedinjavanje uprava za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

Istom izmjenom uredbe prestao je mandat direktorima i pomoćnicima direktora u te četiri uprave zbog spajanja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Loš Kalimero ekonomist kojeg su i godine pretekle, pa se nesuvislim rječnikom obraća javnosti preko foruma da bi ostavila utisak znalca, ali pogrešno korišten vokabular otkriva plitkost znanja. Kao takvi su i prikaz loše namjere po svaku cijenu i mimo istine. Opeći će se od njene rabote i novi poslodavci, kao i svi pređašnji. Slijede skandalozno ponašanje, prozivanja, sudaranje sa službenicima, šefovima i samim Ministrom. Više je za rialiti show nego za normalnu insitituciju. Kladim se rok njen do godinu dana, fiks, a sve ostalo bi bilo iznenađenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *