Crnogorski Telekom prva telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori s priznanjem „Izvrsnost u izazovima“

Dodajte komentar

Konsultantska kuća SELECTIO od aprila prošle godine priznanjem „Izvrsnost u izazovima“ nagrađuje one kompanije koje demonstriraju visok nivo brige za svoje zaposlene tokom pandemije koronavirusa. Cilj priznanja „Izvrsnost u izazovima“, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenima, jeste podsticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tokom ovog perioda pandemije.

Nosiocima ovog priznanja se početkom ovog mjeseca pridružio i Crnogorski Telekom, kao prva telekomunikaciona kompanija iz Crne Gore s ovim priznanjem.

Kako bi neka kompanija dobila ovo priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja zaposlenima, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurali zdravlje i dobrobit zaposlenih te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Ono po čemu se Crnogorski Telekom u periodu pandemije istakao jeste efikasno i pravovremeno upravljanje krizom s naglaskom na osiguravanje zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenih. U kompaniji je stavljen fokus i na kvalitetnu kriznu komunikaciju te na zadržavanje osjećaja povezanosti među zaposlenima. Benefiti za zaposlene su očuvani tokom kriznog perioda te su svi zaposleni dodatno nagrađeni zbog svoje posvećenosti kvalitetnom radu u ovim izazovnim okolnostima.

„Telekom je, kao najveći operator u Crnoj Gori, u periodu pandemije uprkos veličini i broju zaposlenih pokazao zavidan nivo spremnosti na transformaciju, kako u tehnološkom tako i u organizacionom smislu. Osim što smo za većinu koleginica i kolega u rekordno kratkom roku organizovali rad od kuće (uključujući primjer Call Centra kojeg smo po prvi put u istoriji Telekoma izmjestili iz svojih prostorija), takođe smo nastavili da razvijamo i implementiramo digitalna rješenja kako bismo unaprijedili sopstvene poslovne procese i ponudili ista rješenja partnerima. Zdravlje naših zaposlenih je bio naš glavni fokus, što smo pokazali kroz blagovremeno obezbjeđivanje neophodne zaštitne opreme i prije uvođenja zvaničnih mjera. A da zdravlje naših koleginica i kolega i dalje ostaje naš prioritet, potvrdili smo kroz mnoge druge preduzete aktivnosti kao što su uvođenje modela rada od kuće, obezbjeđivanje brzih testova kao i pulsnih oksimetara za naše zaposlene, konstantna komunikacija sa kolegama u izolaciji i njihovim porodicama. Na brigu o zaposlenima nije uticao ni ekonomski pritisak tokom pandemije, pa smo u cijeloj 2020. godini, uprkos pritisku na prihode zbog ekonomske krize, u fokusu imali očuvanje poslova i benefita za zaposlene. Takođe, u Telekomu smo u prethodnom periodu prošli kroz različite organizacione promjene kako bismo se pripremili za drugačiji, agilniji način rada, vodeći posebno računa o liderstvu tokom krize i pronalaženju načina da se zaposleni u novim okolnostima dodatno motivišu i uključe u procese, dobiju adekvatan odgovor za obavljeni posao. Zahvaljujući izvanrednom zalaganju naših zaposlenih kvalifikovali smo se za ovo priznanje koje predstavlja potvrdu da smo u stanju da se brzo transformišemo i na taj način ostanemo pouzdan partner korisnicima i lokalnoj zajednici“, izjavila je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *