Taksisiti hoće subvencije na zarade

Dodajte komentar

Ministarstvo kapitalnih investicija kojim rukovodi Mladen Bojanić zatražilo je od Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja, da razmotri probleme sa kojima se susrijeću taksisti preduzetnici okupljeni pri Strukovnom sindikatu taksista Crne Gore, piše Dan.

Zahtjev ka Spajiću uslijedio je nakon što su taksisti probleme iznijeli ministarstvu kapitalnih investicija.

Taksisti traže ostvarivanje prava na subvencije zarada zaposlenih taksi preduzetnika, zatim primjenu Zakona o PDV-u u odnosu na privredna društva koja obavljaju ovu djelatnost, ali i oporezivanje usluga koje vrše dispečerski centri.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović se nada da će se konačno krenuti u rješavanje njihovog problema.

“Nakon stastanka sa predstavnicima Ministarstva kapitalnih investicija od svih lokalnih samouprava je zatraženo da se izjasne šta je do sada urađeno po pitanju donošenja odluke o auto-taksi prevozu, formiranju koordinacionog tijela za praćenje suzbijanja sive ekonomije u oblasti javnog prevoza putnika, kao i sprovođenju postupaka ovjere cjenovnika usluga u auto-taksi prevozu i izdavanja taksi legitimacija vozačima. Takođe, od svih lokalnih samouprava se traži broj registrovanih i prijavljenih dispečerskih centara, kao i preduzete mjere na suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije”, naveo je Pavlović.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *