Izrada budžeta u toku, na Vladi u martu

Dodajte komentar

Izrada Nacrta zakona o budžetu za 2021. godinu je u toku i pravovremeno će biti dostavljen Vladi na razmatranje, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Nacrt budžeta, shodno najavama u Vladi, biće završen u martu.

“Aktivnosti na pripremi Nacrta zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu su u toku i isti će biti pravovremeno dostavljen Vladi na razmatranje i usvajanje, kako bi zatim bio upućen Skupštini na dalju proceduru, u skladu sa Ustavom utvrđenim rokovima”, objasnili su u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Sve dok budžet ne bude usvojen, ističu u Ministarstvu, privremeno finansiranje biće na snazi.

“Do donošenja Zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu potrošačkim jedinicama mjesečno se odobravaju sredstva utvrđena rješenjem Ministarstva finansija i socijalnog staranja o privremenom finansiranju za tekući mjesec 2021. godine, a najviše do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini”, istakli su u Ministarstvu na čijem je čelu ministar Milojko Spajić.

Državna revizorska institucija još u decembru je upozorila Vladu i Ministarstvo finansija da se tokom privremenog finansiranja novac može davati samo onim potrošačkim jedinicama koje su prepoznate u Zakonu o budžetu za 2020. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *