Simović odlučno a Ivanović kategorično demantovali Stijovićeve navode

1 komentar

Odlučno demantujem moje povezivanje sa bilo kakvom mogućnosti zloupotrebe ili nesavjesnog postupanja u projektu ADMAS, saopštio je Milutin Simović, komentarišući navode koje je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović iznio na jučerašnjoj konferenciji za medije.

“Kada je u pitanju ovaj projekat radio sam u cilju zaštite državnih interesa, u koordinaciji sa drugim nadležnim institucijama, uključujući i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Sve ove navode lako je utvrditi uvidom u dostupnu dokumentaciju”, poručio je Simović.

Poslanik DPS-a Petar Ivanović kazao je da kategorično demantuje paušalne optužbe koje je na konferenciji za medije iznio ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović.

“Potpuno su mi jasni pozadina i motivi njegovog obraćanja javnosti”, saopštio je Ivanović.

On je istakao da su netačni navodi o postojanju zloupotrebe postupanja u procesu dodjele sredstava za kompanije sa kojima je, ispred Ministarstva poljoprivrede kao korisnika sredstava odobrenih od strane ADFD (beneficiary), sklopio ugovor.

“Iskreno mi je žao da se na ovakav način pominje ime jednog uglednog fonda, koji je od samog početka nastojao da pomogne razvoj poljoprivrede u Crnoj Gori i sa punim povjerenjem radio sa predstavnicima tadašnjeg Ministarstva poljoprivrede”, naglasio je Ivanović.

Dodao je da vjeruje da će u vremenu koje slijedi prvo nadležnim institucijama, a onda i javnosti, biti potvrđeni regularnost procedura i obezbjeđenja u cilju zaštite državne imovine.

“Zbog poštovanja postupka koji je u toku, suzdržaću se od daljeg komentarisanja”, poručio je Ivanović.

Stijović je na pres konferenciji saopštio da se Ministarstvo poljoprivrede, na čijem je čelu bio Petar Ivanović, u okviru ovog programa bavilo stvarima koje su van nadležnosti resora i prekoračilo svoja ovlašćenja.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • malo si zamijenio teze Ivanovicu..

    ti si zloupotrijevio taj fond , njihovo ime i novac

    Individualizacija profita a diverzifikacija minusa (placaju svi gradjani)

    A, ko je radio te famozne biznis planove??? Da nije slucajno tvoja kompanija???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *