Na 46 benzinskih pumpi u Hrvatskoj omogućeno plaćanje kriptovalutama

Dodajte komentar

PayCek, Electrocoinova platforma za plaćanje kriptovalutama, od sada omogućava plaćanje goriva i svih drugih proizvoda i usluga na svih 46 Tifon benzinskih pumpi u Hrvatskoj.

Prihvaćane valute su bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP) i EOS, a usluga je dostupna od 2. februara 2021., navodi se u saopštenju, prenosi indikator.ba

Brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama rezultat je višegodišnjeg razvoja platforme PayCek koja kripto transakcije za trgovce pretvara u kune.

Zahvaljujući jednostavnosti upotrebe i kvalitetnoj podršci, PayCek je već implementiran u najznačajnije hrvatske fiskalne kase i direktno na mnoge web trgovine, čime već sad pruža mogućnost kripto plaćanja stotinama hrvatskih preduzetnika, saopšteno je iz Electrocoina.

Tifon je prepoznao potencijal saradnje s Electrocoinom i uvođenja PayCeka, što potvrđuje i Ana Lokas, finansijska direktorica Tifona.

“Iako su plaćanja kriptovalutama još uvijek u povojima u Hrvatskoj, uvođenjem ove mogućnosti plaćanja na svim Tifon prodajnim mjestima očekujemo njihov daljnji razvoj i rast. Očekivanja su pozitivna, posebno u vrijeme turističke sezone, s obzirom na raširenije navike korištenja ove vrste plaćanja kod stranih kupaca”, rekla je Lokas.

Kako će izgledati iskustvo plaćanja kriptovalutama na Tifonu pojašnjava Nikola Škorić, direktor Electrocoina.

“Primjerice, ako osoba natoči goriva za 400 kuna i na kasi želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo Tifonu da je uplata obrađena, Tifon dobiva svojih 400 kuna, a mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama garantuje sigurnost svakoj kompaniji koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost”, izjavio je Škorić.

Electrocoin je inovativna Hrvatska fintech kompanija osnovana 2014. godine. Pruža usluge kripto mjenjačnice na bitcoin-mjenjacnica hr i primanje kriptovaluta kao načina plaćanja putem platforme PayCek, uz 24h korisničku podršku za sve svoje usluge.

Među poslovne partnere ubraja Hrvatsku poštu koja od 2019. uvodi kriptovalute u 55 svojih poslovnica, grad Svetu Nedelju koja svojim građanima omogućava plaćanje računa u kriptovalutama i sve veći broj fizičkih mjenjačnica koje uz strane valute razmjenjuju i kriptovalute.

Izvor: Nezavisne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *