Hedž fond koji je na Gamestop maniji zaradio 700 miliona dolara

Dodajte komentar

Mali investitori nisu jedini koji su “pokupili kajmak” na Volstritu ovih dana – i hedž fond Senvest menadžment, koji od septembra ulaže u GejmStop, ostvario je zaradu od čak 700 miliona dolara.

Da podsjetimo, veliki investitori očekivali su da cijene akcija ove kompanije padnu, na čemu bi, trgujući na berzi, zaradili. Mali investitori, “obični” ljudi, organizovano su se upustili u trgovanje akcijama GejmStopa i tako mu podigli cijenu, čime su velike igrače oterali u ogromne finansijske gubitke.

Međutim, ispostavilo se da u ovoj igri nisu pobjednici samo mali investitori, kako se mislilo na početku. Senvest Management je hedž fond čija dva menadžera su još u septembru prošle godine počela da ulažu u GejmStop. Kada je vrijednost akcija ove kompanije sa manje od 10 dolara porasla na preko 400 dolara, fond je zaradio 700 miliona dolara.

Ni oni sami nisu očekivali ovakav razvoj situacije. Njihovo interesovanje za kompaniju koja prodaje video igrice razvilo se posle prezentacije koju je novi izvršni direktor GejmStopa održao prošlog januara. Nazreli su mogućnost da bi ova kompanija, protiv koje se mnogi klade, ipak mogla da opstane i da se razvija.

Ona je u međuvremenu, zahvaljujući “GejmStop maniji” koja je krenula sa Redita, postala Senvest-ova najprofitabilnija investicija. U ovom slučaju im se, kažu, isplatilo to što nisu pratili šta radi masa investitora već što su činili upravo suprotno.

Izvor: WSJ/Bif.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *