Ovo je odbor direktora nove nacionalne avio kompanije

Dodajte komentar

Vlada je potvrdila predloge da Odbor direktora nacionalne kompanije ToMontenegro čine Milovan Milić, Nebojša Vuksanović, Filip Radulović, Goran Đurović i Pavle Tripković, a da izvršni direktor bude Predrag Todorović, saopšteno je “Vijestima” u Komisiji za utvrđivanje liste kandidata.

Nezvanično se ranije došlo do informacije da su kandidati najvjerovatnije i Emilija Miladinović Sedlar i Miloš Stevanović, a u Komisiji kažu da je bilo još kandidata koji nisu prošli posljednji krug izbora te da je Vlada usvojila listu koju su im predložili.

“Odabrani kandidati su tokom svojih karijera pokrivali najodgovornije pozicije u kompanijama u kojima su radili. Važno je naglasiti da svi oni dolaze iz različitih sektora, kao i da imaju različite obrazovne kvalifikacije, što će biti od posebnog značaja za dalji razvoj novog nacionalnog avio prevoznika. Biografije imenovanih kandidata još jednom potvrđuju da se ova Vlada vodi isključivo interesima našeg društva, kao i da meritokratski sistem zapošljavanja i imenovanja na ključne funkcije u zemlji predstavlja njeno jedino opredjeljenje”, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Todorović, koji radi u Parizu, ima značajno ekspertsko i konsultantsko iskustvo, a preko deset godina je proveo u evropskoj avijaciji.

Hercegnovljanin, koji govori četiri jezika, od 2010. do 2018. godine je radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet.

Od 2018. je u kompaniji CitizenPlane, koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu. Todorović je radio od poslova prodaje do izvršnih funkcija. Učestvovao je u formiranju francuskog predstavništva Air-Brokera. Bavio se i vaterpolom.

Milić je dugogodišnji pilot sa značajnim iskustvom, a radio je i u Montenegro Airlinesu od 1998. do 2015. godine, a Tripković je advokat.

Đurović je privrednik i bio je kandidat za ministra odbrane. Bio je 2014. član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore, a isključen je iz partije nakon što se priključio frakciji Mladena Bojanića koja je tražila ostavku predsjednika Darka Pajovića jer su ocjenjivali pogubnom njegovu politiku.

Vuksanović ima više od 18 godina iskustva u finansijskom, bankarskom, telekomunikacionom i osiguravajućem sektoru, od čega 15 godina na različitim rukovodećim pozicijama. Menadžer je sa referencama u oblasti projektnog upravljanja, restrukturiranja, razvoja. Između ostalog, ima iskustva u startap-u i inovacijama.

Radulović je, prema dostupnim podacima, radio u Kaliforniji i ima, između ostalog, iskustva u rukovođenju projektima i za plasman novih proizvoda na tržištu.

Nadležna Komisija je saopštila da je utvrdila predlog liste kandidata za članove borda i direktora “koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije”.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *