Lučić: Ugovor s Telenorom dobar posao, vrijedan više od 250 miliona eura

Dodajte komentar
Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da će poslovna saradnja sa Telenorom obezbijediti Telekomu prihod veći od 250 miliona eura u narednih 15 godina i najavio da će detalje objaviti ako reugulatorni organi odobre ugovor, ali da može da kaže da je u pitanju izuzetno dobar ugovor za Telekom.

Lučić je naglasio da nikad kao direktor u Telekomu nije donosio odluke samo zato što mu neko nešto naredi već da su sve njegove odluke bile usključivo u cilju odbrane poslovnih interesa Telekoma.

“Postoje razne špekulacije o vrijednosti ovog ugovora i mogu da konstatujem da će samo poslovna saradnja sa Telenorom nama da donese prihod od 250 miliona eura za 15 godina. Sada ne mogu da iznosim detalje ugovora, dok nadlženi regulatori ne daju saglasnost, ali ako daju saglasnost, tog trenutka napraviću konferenciju za štampu i to dokazati”, naveo je on.

Komentrarišući optužbe SBB – a na račun Telekoma u kojima navode da se spajanjem Telekoma i Telenora stvara nelojalna konkurencija sa ciljem da SBB bude izbačen sa tržišta, kaže da to apsolutno nije tačno i da svako od operatera koji smatra da ima kvalitetan servis i uslugu ne treba da se plaši nove konkurencije.

Ističe da se tu radi o standardnoj poslovnoj saradnji između Telekoma i Telenora, koji je praksa u 19 zemelja u Evropi, kao i da je u dosta njih čak i regulatorna obaveza da se optička infrastuktura rentira.

Lučić objašnjava da Telekom iznajmljuje konkurenciji dio optičke infrastrukture, što je Telekomov legitiman poslovni interes. Tako konkurencija, sa druge strane, ne mora da gradi optičku infrastrukturu i može da krene da nudi usluge.

“Ulazak novog operatera je tako faktički izazov i za nas i za SBB, ali ko ima dobre usluge i odnos sa korisnikom, kao što smo mi sigurni da imamo, ne treba da se plaši nove konkurencije”, poručio je Lučić.

Izvor: B92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *