Ko pravi panoramski točak u Podgorici?

Dodajte komentar

Pogled sa panoramskog točka, koji se postavlja u blizini Rektorata Univerziteta Crne Gore, plaćaće se od dva do tri i po eura i to privatnoj firmi “Realplay” d.o.o., osnovanoj prije godinu dana – 21. januara 2020.

Ta privatna firma, kazali su “Vijestima” iz Glavnog grada, investirala je 1,2 miliona u ovaj projekat, a panoramski točak će u Podgorici biti do 30. juna.

“Navedena lokacija je u privatnom vlasništvu (porodice Jovanović) sa kojima je investitor potpisao ugovor o zakupu nepokretnosti i na osnovu istog podnio zahtjev Sekretarijatu za komunalne poslove Glavnog grada Podgorica, na osnovu kojeg su izdati urbanističko-tehnički uslovi za postavljenje privremenog objekta montažno-demontažnog karaktera”, odgovorili su “Vijestima” iz PG biroa.

Prema Centralnom registru privrednih subjeata, radi se o firmi čija su djelatnost zabavni i tematski parkovi, a na čijem su čelu Matija Manđarelo (osnivač i izvršni direktor) i Stjepan Manđarelo (ovlašćeni zastupnik).

Kompanija “Realplay”, prema bazi podataka Poreske uprave, još nije dostavila finansijski iskaz za 2020, za šta imaju vremena do kraja marta.

Na adresi, koja je zavedena u Centralnom registru privrednih subjekata, novinar “Vijesti” juče nije našao ovu firmu.

Međutim, na interfonu zgrade, stoji prezime vlasnika firme, a stanari su potvrdili da je porodica Manđarelo godinama njihov susjed.

Predstavnik preduzeća Đani Manđarelo kaže da će panoramski točak početi da radi naredne sedmice, a da će vožnja koštati od dva do tri i po eura, trajaće minimum pet, najduže osam minuta.

“Vrijeme nas je ometalo juče i danas, ali ako vrijeme dozvoli, prve vožnje se očekuju već u ponedjeljak ili utorak naredne sedmice. Da nije bilo lošeg vremena, trebalo je da brže bude gotovo”, kazao je Manđarelo.

On je kazao da se tim poslom bavi već 30 godina, privatno, ali da je nedavno registrovao firmu. Manđarelo ističe i da to nije prvi njegov projekat u Podgorici, već da ih je bilo i ranije, a da je njegova poridica radila i na primorju.

“To je moja branša, koju ja jedino znam da radim. Sarađujem sa kompletnom Evropom, što se toga tiče. Došao sam na ideju da vidim da li ima smisla postavljati jedan veliki točak u Podgorici, pošto gdje god pođem u neke malo veće gradove, vidim točak. Onda sam ja to predložio Glavnom gradu, oni su to razmatrali i dobio sam zeleno svjetlo od njih”, kazao je Manđarelo.

On je rekao da je zakupio parcelu, a da je to ideja partnera i njega.

“Obilazili smo grad, gledali smo i našli smo tu parcelu slobodnu, privatna je. Našli smo vlasnika, zaključili ugovor o iznajmljivanju, kada smo dobili saglasnost Glavnog grada onda smo počeli u realizaciju. Pripreme traju jedno dva mjeseca. Ima tu pet kamiona, ima materijala dosta, tako da nije lako ni malo”, naveo je Manđarelo.

On je naveo da ne zna do kada će točak biti na toj lokaciji, zavisi od interesovanja, a volio bi da bude i godinu.

“Nije nimalo lako rastavljanje i sastavljanje toga. Točak je iz Italije. Ja sam rođen u Podgorici. Točak će biti kapaciteta 240 osoba. Za djecu do dvije godine, koje nose majke u naručju vožnja će biti besplatna, kao i za djecu i lica sa invaliditetom”, dodao je Manđarelo.

Izvor: Vijesti.me

Foto: RTCG.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *