Vladan Dubljević podnio ostavku

Direktor Uprave za ugljovodonike Vladan Dubljević podnio je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je za „Dan” iz te institucije.

“Gospodin Vladan Dubljević podnio je ostavku na mjesto direktora Uprave za ugljovodonike u petak, 22. januara. Ostavku je uputio na adresu Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) ministru Mladenu Bojaniću”, kazali su za Dan iz Uprave za ugljovodonike.

Na pitanja zbog čega je podnio ostavku, da li ima veze sa promjenom vlasti, te da li mu je ponuđeno da nastavi da radi u Upravi za ugljovodonike, naveli su da o detaljima komunikacije između Dubljevića i Ministarstva kapitalnih investicija Uprava za ugljovodonike nije u mogućnosti da odgovori.

Prema pouzdanim informacijama Dana, Vlada će najvjerovatnije imenovati novog direktora Uprave na sjednici u četvrtak.

Na tu poziciju, prema informacijama Dana, trebalo bi da imenuju osobu koja je već zaposlena u Upravi.

Dan nije uspio da dođe do imena osobe koja će najvjerovatnije biti izabrana na poziciju direktora.

Prema informacijama Dana, Dubljević je ostavku podnio nakon najava iz vlasti da će smijeniti sve kadrove koje je postavila prethodna vlada. Na osnovu pouzdanih informacija, njemu je ponuđeno da ostane u Upravi, ali ne na poziciji direktora, što nije prihvatio.

Dubljević je na poziciji direktora Uprave primao platu od 1.156 eura, po podacima Agencije za sprečavanje korupcije za 2019. godinu. On bi tu platu trebalo da prima godinu nakon što je podnio ostavku.

Od 2004. do 2009. godine bio je direktor JU Republički zavod za geološka istraživanja u Podgorici. Pomoćnik ministra ekonomije postaje 2009. godine i tu funkciju je obavljao do 2014. godine, nakon čega je izabran na poziciju predsjed nika Odbora direktora AD Rudnik uglja Pljevlja. Na toj funkciji ostao je do kraja 2016. godine, kada je imenovan za direktora Uprave za ugljovodonike.

(CdM)

Check Also

Kadrovske promjene u Nacionalnoj turističkoj organizaciji

Na prvoj vanrednoj sjednici Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kojom je predsjedavao Jakov Milatović, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *