Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

Dodajte komentar

Dojče Telekom je ponovo proglašen za najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi. Prema najnovijem „Brand Finance Global 500“ izvještaju, Dojče Telekom Grupa zabilježila je najveću vrijednost brenda u svojoj istoriji pa trenutno vrijedi 51.1 milijardu američkih dolara, što predstavlja rast od čak 27.9 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

U Crnoj Gori je najvredniji evropski telekomunikacioni brend prisutan preko Crnogorskog Telekoma od  2006. godine. Crnogorski Telekom je najveća telekomunikaciona kompanija u zemlji, koja korisnicima pruža kompletan spektar usluga iz oblasti mobilne i fiksne telefonije, interneta i TV sadržaja, kao i ICT, biznis i smart rješenja. Zahvaljujući inovativnim rješenjima i kontinuiranom unapređivanju korisničkog iskustva Crnogorski Telekom je, kao lider na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori, prošle godine treći put zaredom ponio titulu prvorangirane kompanije u svojoj oblasti, prema analizama i rangiranju koje kompanija BI Consulting realizuje za potrebe projekta „100 NAJVEĆIH“.

Britanska konsultantska kuća Brand Finance, koja svake godine procjenjuje i objavljuje koji su brendovi najvredniji na svijetu, rast vrijednosti brenda Dojče Telekoma objašnjava održivim ulaganjem u kvalitet mreže, inovacije i korisničko iskustvo, zatim pozitivnim rezultatima poslovanja DT Grupe u Evropi i Sjedinjenim Državama, kao i uspješnim prezimanjem kompanije Sprint u SAD-u i njenim uključivanjem u brend.

Prema „Brand Finance Global 500“ izvještaju, Dojče Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrednijih njemačkih brendova, pozicioniravši se odmah poslije Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a. Na listi globalnih telekomunikacionih brendova, Dojče Telekom je zauzeo treće mjesto, iza američkih kompanija Verizon i AT&T, a ispred China Mobile.

Za najvredniji brend na svijetu proglašen je Apple, koji je u toj trci pobijedio Amazon i Google. Dojče Telekom se na ukupnoj listi od oko 5.000 svjetskih brendova koje Brand Finance procjenjuje, našao na 23. mjestu.

Više informacija o “Brand Finance Global 500” dostupno je na sajtu www.brandfinance.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *