Brodnjak: Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije

Nova ljubljanska banka će u Beogradu postaviti grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve banke iz sastava grupacije van Slovenije, čime će na neki način Beograd postati drugo sjedište NLB Grupacije.

Ovo je u razgovoru za Blic kazao Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenskog NLB-a.

Brodnjak je istakao očekivanja da će integracija banaka nakon preuzimanja Komercijalne banke u Srbiji biti završena u roku od 18 mjeseci.

On je istovremeno kazao da će to “biti period kada će biti puno toga poznato” u smislu racionalizacije poslovanja i broja zaposlenih.

– Tačne brojke koliko će nas biti u banci za 5 godina sada ne mogu dati jer radimo još analize, ali sve će biti pošteno i transparentno. Ali takođe bih želio da naglasim, da se sa druge strane otvaraju velike mogućnosti i tu je Srbija u prednosti jer je brzo razumjela šta donose nova vremena. Tu će Komercijalna banka biti novi centar za kvalitetna radna mjesta, talenti koji imaju motivaciju i vrijedno će raditi, imaće mogućnost da razvijaju karijeru ne samo u Srbiji već i susjednim državama, jer u Beogradu postavljamo grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve naše banke van Slovenije, čime na neki način Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije, istakao je Brodnjak.

On je kazao da je generalno, digitalizacija u bankarstvu globalan trend zbog čega pada broj zapsolenih.

– Mi smo u NLB banci prije deset godina imali 4.200 zaposlenih, a u narednih nekoliko godina ćemo pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, znači smanjićemo za polovinu. Ali to je posljedica unapređenja tehnologija i očekivanja klijenata koji sve manje posjećuju poslovnice, stoga je i ovih poslova manje, a potreba za osobljem sa IT vještinama i kompetencijama sa druge strane se znatno povećava, istakao je Brodnjak.

On je, između ostalog, dodao da za svoje klijente, NLB Grupa nudi uslugu podizanja novca na bankomatima u svim zemljama gdje je prisutna bez naknada. To konkretno znači, da klijenti iz Srbije mogu besplatno da podižu novac na bankomatima NLB u Ljubljani, Banjoj Luci, Podgorici, Skoplju…

Izvor: Seebiz

Check Also

OTP grupa započinje saradnju sa 15 startup kompanija

U četvrtoj seriji svog Startup partnerskog programa, OTP grupa započinje tromjesečnu saradnju sa 15 razvijenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *