Abazović: Privrednici se neće više dijeliti na naše i njihove

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je otvorena za svaki fer biznis i u ovoj kriznoj godini koja će biti puna izazova i treba da nađemo zajednički imenitelj za odgovor na krizu.

Ovo je rekao potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa privrednicima u Vili Gorica u Podgorici.

“Privrednici će neće više dijeliti na naše i njihove. Zajednički cilj je ekonomski napredak Crne Gore. Vlada ne može ostvariti rezultate bez privrede, a ni biznisi ne mogu bez nas. Otvoreni smo za sve dobronamjerne inicijative”, kazao je Abazović.

Sastanku prisustvju ministrar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poljoprivrede poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Bojanić: Niko neće moći da traži pare od Vlade, a da ne zna da vodi svoj biznis

Bojanić je kazao da Vlada pazi da niko nema monopole, ni ulaz na mala vrata u Vladi.

“Svi će biti izjednačeni i niko neće moći da traži pare od Vlade, a da ne zna da vodi svoj biznis”, rekao je Bojanić.

Milatović: Niko ne može zamisliti Krivokapića ili nekog ministra da uzima reket i da se bavi korupcijom

Milatović je rekao da je Vlada donijela vladavinu prava što je jako važno za poslovanje.

“Siguran sam da niko od vas ne može zamisliti premijera Zdravka Krivokapića ili nekog ministra da uzima reket i da se bavi korupcijom. To je važno za fer poslovanje”, rekao je Milatović.

On je kazao da Vlada očekuje od privrede redovno izmirenje obaveza prema državi i društveno-socijano odgovorno poslovanje.

Đurović: U Mojkovcu je izgrađena petlja od dva miliona koja ništa ne treba

Vlasnik kompanije “Cerovo” Goran Đurović je kazao da investicije treba pametno odrediti.

“U Mojkovcu je izgrađena petlja od dva miliona koja ništa ne treba, ali treba sve ostalo. Ili zgrada Monstata od 10 miliona eura”, rekao je Đurović.

On je kazao da privreda očekuje smanjenje poreza i doprinosa na plate,mogucnost da svi sa bijele liste reinvestiraju porez na dobit, fleksibilniji zakon o radu i zapošljavanje najboljih u javnoj upravi.

Čelebić: Nedostaju kvalitetni kadrovi, problem su banke i IRF

Vlasnik kompanije “Čelebić”, Tomislav Čelebić kazao je da je problem kvalitetnih kadrova koji nedostaju, te da je važna efikasna e-uprava.

“Problem su banke i Investiciono-razvojni fond (IRF). Razumijem rezervisanost, ali sve se svelo na reprogram kredita. IRF je zadnjih nekoliko godina bio podrška kroz projektno finansiranje bez koga se ne može ostvariti napredak” rekao je Čelebić.

Bokan zamjerio što je sastanak ograničen na sat vremena: Od izbora percepcija prema privredi nije dobra

Vlasnik trgovackog lanca “Voli”, Dragan Bokan kazao je da je važna podrška poljoprivrednoj proizvodnji, a ocijenio je pozitivnim poruke koje su ministri poslali.

On je zamjerio što je sastanak ograničen na sat vremena jer ima mnogo otvorenih tema koje zahtijevaju nekoliko višesatnih sastanaka.

“Razumijem ove promjene ali bih rekao da od izbora percepcija prema privredi nije dobra. Sad ste u prilici da svako odgovara ko nije radio dobro” ocijenio je Bokan.

Izvor: Vijesti.me

Goto: Vlada CG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *